Pas på med at bruge strøm: Her stiger elpriserne til det tredobbelte

Forbrug

11/10/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Der er markant forskel på den billigste og dyreste time.

I løbet af uge 41 har vi været forkælet med elpriser i den lave ende. For eksempel i dag, torsdag, hvor vi ikke på noget tidspunkt skal betale mere end 1,16 kroner per kW-time (tak til blæsevejret!).

Anderledes dyrt ser det ud, når vi kigger på torsdagens priser. For godt nok kommer der til at være en del timer, hvor vi kan få billig strøm, men hvis du ikke passer på, hvornår du bruger strøm, kan det ende med at pumpe din elregning op.

Lad os tage et kig på, hvad vi har med at gøre.

Billig dag, og så går det galt

Natten til torsdag er, ikke overraskende, det billigste tidspunkt at bruge strøm. Døgnets laveste pris finder vi således mellem kl. 1 og 2 om natten, hvor vi skal af med sølle 1,01 kroner per kW-time.

Prisen stiger en anelse, når Danmark vågner, men frem til kl. 16 kommer vi faktisk ikke over en pris på 1,28 kroner per kW-time.

Kl. 16-17 stiger prisen til 1,62 kroner, og så går det stærkt.

Fra kl. 17 er vi over 2 kroner per kW-time, og den fortsætter med at stige frem til kl. 19, hvor vi skal af med 3,07 kroner per kW-time frem til kl. 20 - altså mere end det tredobbelte af døgnets laveste pris.

Heldigvis bliver det billigere fra kl. 20 og frem, men vi kommer altså ikke ned under 2 kroner per kW-time igen, før døgnet er omme.

Se prisen på din adresse

Ved at bruge pilen til højre for datoen i grafen herunder, kan du se udviklingen i priser time for time for både i dag og i morgen.

Graf og data er leveret af Elberegner.dk. Priserne er inklusive moms, og du kan vælge, om du vil se priserne med eller uden afgifter.

Hvis du vil have den helt præcise elpris for netop din adresse, skal du indtaste din adresse i feltet øverst i grafen. Så vil du kunne se, at priserne ændrer sig, så de passer til lige netop det, du betaler.

Graf: Elberegner.dk