Pas på i morgen: Højeste elpris siden september

Forbrug

30/11/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Puha!

Alle gode gange tre.

Som regel et udtryk for, at man ikke har nået sit mål i løbet af sine to første forsøg, og at man derfor vil tage et tredje, og måske sidste, skud for at nå i mål med, hvad man nu end har sat sig for.

Men i dette tilfælde gælder det elpriserne - og sætningen er desværre ment ironisk.

For for tredje dag i træk rammer elpriserne en ny top, og faktisk skal vi helt tilbage til september for at finde en kW-timepris så høj, som den, vi bliver udsat for i morgen, fredag.

Over 3,50 kroner

Hvor torsdagens højeste pris var ens i hele landet, kommer der imidlertid til at være mærkbar forskel i morgen.

Vest for Storebælt slipper man nemlig med en kW-timepris på 3,16 kroner som det højeste i løbet af fredagen (kl. 17 til 18), men øst for Storebælt gør man klogt i ikke at bruge for meget strøm i netop det tidsrum.

Her ryger prisen per kW-time nemlig op på hele 3,54 kroner.

Se prisen på din adresse

Ved at bruge pilen til højre for datoen i grafen herunder, kan du se udviklingen i priser time for time for både i dag og i morgen.

Graf og data er leveret af Elberegner.dk. Priserne er inklusive moms, og du kan vælge, om du vil se priserne med eller uden afgifter.

Hvis du vil have den helt præcise elpris for netop din adresse, skal du indtaste din adresse i feltet øverst i grafen. Så vil du kunne se, at priserne ændrer sig, så de passer til lige netop det, du betaler.

Graf: Elberegner.dk