Nummer 2 vil gøre en kæmpe forskel: 3 iPhone-tricks, du næppe kender

Forbrug

09/10/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Vidste du for eksempel, at du kan fortryde en handling ved bare at ryste telefonen? Hvis du altså har slået en bestemt funktion til ...

Vores telefoner har efterhånden udviklet sig til at være en forlængelse af vores arme, og telefonerne bliver kun smartere og smartere og har efterhånden udviklet sig til maskiner, der kan ting, der virkede utænkelige for bare et årti siden.

Faktisk er der så mange geniale og smarte funktioner i vores telefoner, at der er mange af dem, vi ikke engang kender til, medmindre vi decideret arbejder med telefoner til daglig - og det er en skam, for mange af de funktioner, der måske ikke er de bedst kendte, kan gøre en kæmpe forskel i vores hverdag, når vi bruger dem.

Omkring halvdelen af alle danskere har en iPhone, og denne artikel handler om tre mindre kendte tricks, som kan gøre en verden til forskel, når du bruger din Apple-telefon i det daglige.

I forbindelse med, at den seneste version (iPhone 15) kom på gaden for nyligt, har IT-eksperterne fra det britiske medie Mirror givet et indblik i tre geniale funktioner, som du nok ikke kender, men som du vil bruge hver eneste dag, når først du har lært at bruge dem.

Fastgør dine vigtige samtaler

Du har uden tvivl også prøvet at få så mange beskeder, at du simpelthen har glemt at svare på nogle af dem - og hvis du først har været inde i samtalen, er der jo ikke en notifikation om, at du har en uset besked liggende.

Men hvis du godt kan lide at have styr på, om du nu også har svaret på alle de beskeder, der er kommet, kan du bruge den funktion på iPhone, der gør det muligt for dig at fastgøre dine samtaler i toppen af din beskedliste.

Inde i beskedappen finder du "Edit" øverst til venstre, og her kan du vælge "Edit Pins".

Her kan du så vælge de beskeder, du vil sætte øverst i din beskedliste, fordi du skal huske at svare, men ikke kan give et svar lige nu, og når du så har skrevet svaret, kan du bare fjerne samtalen fra toppen igen.

Gør opkaldene bedre

Baggrundsstøj er noget, djævlen har skabt, og det er særligt udfordrende og irriterende når det kommer til telefonopkald - særligt hvis man for eksempel bruger høreapparat eller generelt har lidt nedsat hørelse.

I dine opkaldsindstillinger kan du finde "Mic Mode" og derefter "Voice Isolation."

Denne funktion giver din stemme et nøk op i klarhed og reducerer baggrundsstøjen, så du meget nemmere kan høre, hvad der faktisk bliver snakket om i telefonen.

Ryst for at fortryde

Når man kan ændre alt på telefonen ved nogle få tryk, er der også en risiko for, at man laver en fejl eller otte i ny og næ og kommer til at slette for eksempel et billede eller at sende en besked, som ikke skulle være sendt - men du har faktisk muligheden for at fortryde fejlen, hvis du har en bestemt funktion slået til.

"Shake to regret"-funktionen, der findes i iPhone-indstillingerne under berøringssektionen, kan du faktisk fortryde det seneste skridt, du har taget, ved bare at ryste telefonen. Det lyder vildt, men det er faktisk rigtigt!

Det skal lige siges, at de tre ovenstående funktioner kun er tilgængelige på iPhones, der bruger styresystemet iOS 14 eller nyere, så hvis du har en ældre iPhone, gør du klogt i at tjekke, om der ligger en opdatering til styresystemet, som du ikke har fået installeret endnu.