Melder sig ud af priskrigen: Sådan vil Norlys i stedet vinde kunderne over

Forbrug

24/05/2024

Foto: Norlys
Foto: Norlys

Skrevet af J. Bøgen

De tror ikke, vejen frem er at være konsekvent billigere end konkurrenterne.

Norlys vil vinde slaget om forbrugermarkedet, men melder sig ud af priskrigen og satser i stedet på sammenhængende løsninger, der dækker hele husstandens behov for energi- og teleprodukter.

Derfor samler Norlys nu alle sine kunderettede forretninger i et nyt selskab, Norlys A/S, som bliver koncernens ansigt ud imod kunderne.

"Især telemarkedet er et blodrødt marked, hvor prisen ofte bliver den eneste måde at differentiere sig på. Men vi tror ikke på, at markedet skal vindes på hele tiden at være 10 kroner billigere end konkurrenterne. Vi vil meget hellere være de bedste til at levere en sammenhængende løsning, som gør kundernes hverdag enklere og bedre," siger Claus Flyger Pejstrup, der er administrerende direktør i Norlys A/S.

Norlys A/S er det nye samlede slutkunde-selskab, der rummer alle Norlys’ kundevendte forretningsområder.

Nyt selskab, ny plan

Det nye selskab er netop skabt for at give kunderne et langt bredere og mere sammenhængende tilbud.

"De færreste forbrugere vil undvære strøm i kontakten, opladning til elbilen, lynhurtigt internet, streaming, tv og en god mobilforbindelse, og efter købet af Telia Danmark kan vi levere det hele. Vi har en unik position, fordi vi så at sige kan dække kundernes behov, fra de vågner, til de går i seng igen. Vi tror på, at markedet skal vindes på, hvem der er bedst til at løse husstandens samlede behov, og det har vi sat os for at bevise," siger Claus Flyger Pejstrup.

Strategien forudsætter en gennemgribende digitalisering af Norlys-forretningen, både i form af nye selvbetjeningsløsninger og en langt mere datadrevet indsigt i kundernes adfærd og behov.

"Vi bygger ikke en sammenhængende kundeforretning fra den ene dag til den anden, men retningen er sat. Nu sætter vi os også op ledelsesmæssigt til at tage en helt ny position på markedet, som ingen har taget før, og som jeg tvivler på, nogen er i stand til at gøre os efter," siger Claus Flyger Pejstrup.