Mekaniker med 55 års erfaring: Sådan sparer du tusindevis af kroner på reparationer

Forbrug

01/08/2023

Video: TikTok @scottykilmerofficial
Video: TikTok @scottykilmerofficial

Skrevet af Emil B.

Scotty Kilmer, der har over 5 millioner abonnenter på YouTube, fortæller, at du kan hjælpe din motor med at køre bedre ved hjælp af en simpel sprayrenser.

På sin TikTok-kanal @scottykilmerofficial viser han sit trick og bruger et produkt kaldet Mass Airflow Sensor Cleaner, som koster omkring 100 kr.

Han forklarer i videoen: "Tidligere havde biler karburatorer, og du rensede dem med karburatorrenser. Men god fornøjelse med at finde en karburator på en bil. De har ikke dem, de bruger brændstofindsprøjtningssystemer med en elektronisk masseluftstrømsensor. Og gæt hvad? Sensorerne kan blive snavsede, men du kan rense dem med sprayen."

Og derefter viser ha, hvordan du gør: "Med bilen slukket, skal du blot afmontere sensoren, der kommer af, og skrue dem af, og så finder du her sensoren. Som du kan se, er den ene side ren, men den anden side er virkelig beskidt."

Og han fortsætter med at spraye først den ene side, så den anden side: "Nu kommer det svære så: 'tålmodighed'. Du skal nemlig lade den lufttørre i en time, eller hvis du har travlt, kan du tørre den med en hårtørrer. På den ene eller anden måde sætter du den tilbage, den lille renser får bilen til at køre bedre i tomgang, give mere kraft og endda give bedre brændstoføkonomi."

Fantastiske reaktioner

Videoen er gået viralt på sociale medier med over en million visninger og 724 kommentarer.

Folk har været begejstrede efter at have opdaget dette praktiske trick.

En siger: "Tak fordi du delte det."

En anden bruger siger: "Tak, Scotty, du er den BEDSTE!"

En tredje påpeger: "Du er en legende, du har sparet mig så mange penge!"

Og fjerde er helt oppe i skyerne: "HVOR HAR DU VÆRET HELE MIT LIV. Som en ikke mekanisk kompetent ville jeg ønske, at jeg fandt dig for år siden! Du er en god lærer tak!"