Medicin kaldes tilbage - mistænkes for at være smittekilde

Forbrug

06/02/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Få det byttet med det samme!

Patienter, der er i behandling med Dicillin Sandoz 500 mg kapsler, skal gå på apoteket og få byttet medicinen.

Det skriver Lægemiddelstyrelsen i en pressemeddelelse.

Lægemiddelstyrelsen er blevet opmærksom på, at et mindre antal patienter, der er blevet behandlet med antibiotika-lægemidlet Dicillin 500 mg fra firmaet Sandoz, er blevet smittet med multiresistente CPO-bakterier, og at bakterien muligvis stammer fra lægemidlet.

Der er inden for fire måneder fundet 9 bekræftede tilfælde hos patienter, som ikke har nogen relation til hinanden. Patienterne har fået konstateret bakterien i løbet af månederne fra oktober 2022 til januar 2023, og mistanken retter sig på nuværende tidspunkt imod et enkelt parti Dicillin, der er fremstillet i september 2022.

Mens det bliver undersøgt, om der er tale om et enkelt parti eller en større forekomst, har virksomheden Sandoz, der markedsfører lægemidlet, tilbagekaldt alle Dicillin-pakker og sat dem i karantæne.

Hvad skal du gøre som patient?

Det er vigtigt, at patienter, der er i antibiotikabehandling, ikke afbryder deres behandling, men fortsætter som anvist. Hvis man er i gang med en behandling med Dicillin Sandoz 500 mg, skal man gå på apoteket og få ombyttet sin medicin til et andet antibiotika-præparat.

Apotekerne er informeret om sagen og er klar til at ombytte medicinen. Der findes andre gode alternativer, og det kommer ikke til at koste ekstra for den enkelte patient. Man behøver ikke at gå til lægen for at få en ny recept.

Lægemiddelstyrelsen opdaterer løbende sin hjemmeside, efterhånden som der kommer mere viden om sagen. Desuden får landets apoteker, sygehuse, læger, kommuner og andre relevante parter direkte information.