Folk føler sig snydt: Her er den virkelige betydning af omdiskuteret mærkat

Forbrug

03/05/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Mia R.

Eksperters afsløring af den rigtige betydning har chokeret op til flere

Et af de mest frygtede vaskemærker er det berygtede 'kun kemisk rens' symbol. Frygter du også dette, så kan du roligt læse med videre – ekspertens råd kan nemlig spare dig både tid og penge

Ikke så sort-hvidt, som man skulle tro

Det er altid nedslående, når man ser det frygtede 'kun kemisk rens' mærke på tøjet, da det ikke kun er tidskrævende at tage tøjet med for at få det professionelt rengjort, men omkostningerne kan virkelig løbe op. Men vidste du, at det ikke er så sort-hvidt, som du måske først troede?

Ifølge eksperterne hos Dependable Laundry Solutions, så er "sandheden, at de fleste tøjproducenter sætter 'kun kemisk rens', når en normal vask derhjemme ville være helt fin". Det er dog ikke, fordi de vil "genere os", men for at "minimere returneringer på grund af kunder, der ikke tager ordentligt vare på deres tøj".

Forskellen mellem 'kun kemisk rens' og 'kemisk rens'

Der er også forskel på 'kun kemisk rens' og 'kemisk rens'. Hvis det står det sidste på mærket, er det kun en anbefaling og ikke en regel.

Sådan undgår du en dyr kemisk rens

Hvis du er bekymret for, at det er et delikat stykke tøj, bør du fylde en balje eller vask med koldt vand og tilføje lidt af det passende rengøringsmiddel til det stof. Eller du kan prøve en skånsom cyklus i din vaskemaskine. Hvis du er i tvivl, kan du lave en plettest ved at fugte en vatrondel med mildt vaskemiddel og duppe det på en skjult søm for at se, om der kommer farve ud.

Mange føler sig snydt

Det viser sig, at mange ikke kendte sandheden bag 'kun kemisk rens' mærkerne, og nogle føler sig snydt. Mange blev chokerede over disse indrømmelser, og en person sagde: "Hvad!? Kan man virkelig det!? Nå, så har jeg en fest, når jeg kommer hjem! Denne mandag viser sig at være fantastisk."

Opdagelsen af sandheder

Det viser sig, at dette ikke er den eneste løgn, vi er blevet fortalt, da en anden delte: "Jeg bruger små mængder vaskemiddel, da min vens svigerfar har været kemiker hos en af de store producenter, og han sagde, at du ikke har brug for nær så meget, som der står på pakken - win win."

Kilde: The Mirror