Sparer dig penge og køler dig ned - bruger du denne knap i bilen?

Forbrug

09/9/23 | 04:32

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Mathias Hildebrand Torp

En ekspert har delt et trick med bilejere til at spare penge, holde sig køligere og sågar også nogle andre bonusgevinster.

Graham Conway, administrerende direktør hos Select Car Leasing, forklarede bilister ovre hos The Sun, hvordan en knap kendt knap kan hjælpe dem med at slå varmen.

Kom igen

Han rådede til at bruge din aircons recirkulationsknap til at hjælpe med at holde temperaturen nede i din bil.

Knappen forhindrer AC-systemet i at trække varm luft ind udefra og cirkulerer i stedet luften allerede i kabinen.

Det betyder, at efter at luften er blevet afkølet én gang, vil den forblive kølig, når den trækkes tilbage gennem systemet.

Pengebesparende

Graham sagde: "Da AC'en ikke behøver at trække varm luft ind udefra, vil AC-enheden arbejde på et optimalt niveau, som gør det muligt for dit køretøj at blive så koldt som muligt så hurtigt som muligt.

"Det reducerer belastningen på systemet og holder luftfiltrene renere i meget længere tid, hvilket alt sammen øger din bils levetid."

Ikke kun det, men det kan endda spare dig penge, da det forbedrer brændstofeffektiviteten af ​​dit aircon-system.

Fordi det ikke behøver at køle varm luft, der kommer ind fra dine omgivelser, behøver systemet ikke at arbejde så hårdt og kræver derfor mindre energi.

Dette reducerer brændstofforbruget og sparer på dit batteri.

Kan også hjælpe mod sygdom

Da inflationen har sendt brændstofpriserne i vejret i det sidste år, hjælper hver eneste lille smule, når det kommer til at få en fuld tank til at gå længere.

Graham tilføjede: "En massiv bonus, hvis du lider af høfeber; luftrecirkulation blokerer for dårlige toksiner såsom forurening, pollen og endda dårlig lugt fra at komme ind i køretøjet.

"Hvis du tilfældigvis sidder fast i trafikken ved siden af ​​en ildelugtende mark, mens du lider af høfeber, er knappen helt sikkert en stor bekvemmelighed, der er bedre for dit generelle helbred."