Kaldes tilbage fra alle Coops butikker - er uegnet som fødevare

Forbrug

02/06/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Spis det ikke!

Du skal måske improvisere aftensmaden - i hvert fald hvis du har handlet ind til den i en af Coops butikker.

Scandic Food A/S tilbagekalder nemlig COOP Pebersauce, da der er risiko for, at produktet indeholder mælkesyrebakterier.

Det skriver Fødevarestyrelsen i en advarsel.

De giver både saucen en syrlig smag og ændret konsistens, men vigtigst af alt gør tilstedeværelsen af mælkesyrebakterier, at saucen simpelthen er uegnet som fødevare.

Helt præcist er det COOP Pebersauce​ med nettoindhold på 250 gram, det drejer sig om. Partiet, der kaldes tilbage, har bedst før-dato d. 10.03.2024 og EAN-kode 5700383087302

Saucen er solgt i alle Coops butikker i hele landet.

​Fødevarestyrelsen råder forbrugerne til at levere produktet tilbage til butikken, hvor det er købt, eller at kassere det.

Findes i mejeriprodukter

Hvis du umiddelbart studser over, at mælkesyrebakterier i saucen gør den uegnet som menneskeføde, er det forståeligt nok.

Netop den type bakterier bruges nemlig til fremstilling af en række fødevarer, for eksempel forskellige mejeriprodukter.

Fødevarestyrelsen skriver ikke noget om, hvorfor mælkesyrebakterier i pebersaucen gør den uegnet som fødevare. Uanset hvad bør du dog følge Fødevarestyrelsens anbefalinger, når det kommer til fødevaresikkerhed.