Jyderne bliver snydt på elpriser søndag: 5 gange så dyrt som i København

Forbrug

15/10/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Der er massiv forskel på, hvad strøm koster det næste døgn, alt efter hvor i Danmark, du bor.

Landet kommer til at være delt i to, når lørdag d. 15. oktober går over til at blive søndag d. 16. oktober.

Elpriserne vil nemlig være markant højere i det vestlige Danmark i løbet af natten og morgentimerne, end de vil være i det østlige Danmark.

Det viser tal fra Energistyrelsen.

Artiklen fortsætter under billederne.

Foto: Screendump, sparenergi.dk

Foto: Screendump, sparenergi.dk

Fra midnat frem til kl. 1 i nat vil jyderne faktisk skulle betale 5 gange så meget for strømmen, som hvis man bor på Sjælland eller de andre øer.

Først omkring frokosttid, mere præcist fra kl. 13, bliver priserne ens hele landet, og her er strømmen til gengæld også dejligt billig med 0,12 kr. per kW time.

Men vi kan godt tillade os at krydse fingre for billigere strøm, når vi går ind i uge 42. Ifølge vejrprognoserne bliver eftermiddagsferien nemlig fuld af sol og klart vejr, hvilket betyder solpanelerne landet over kan få lov til at arbejde for at producere strøm til os.

Omvendt betyder det klare vejr, vi har i sigte, også, at vi kommer ned omkring frysepunktet om natten i den kommende uge, så det kan godt være, man bliver nødt til at tænde for radiatorerne.

Uanset hvad skal vi i hvert fald være glade for, at priserne ikke er højere, end de er denne weekend, i betragtning af, at det tidligere på ugen har kostet op til 4 kroner per. kW time i perioder med spidsbelastning på elnettet.