Hvor ofte skal du købe nyt undertøj? Det siger eksperten

Forbrug

06/11/22 | 10:24

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Jens Asbjørn Bøgen

Hvor ofte skifter du dit undertøj ud?

Vi ved alle, at undertøj skal vaskes ret ofte - og selvom det kunne være dejligt, at man kunne bruge sine yndlingsunderbukser resten af livet, har vores tøj desværre ikke evigt liv.

Men hvor ofte skal man så skifte sine underbukser, sokker og trusser ud? Tro det eller lad være, så findes der faktisk et svar på netop det spørgsmål.

Men lad os først starte med lige at se på, hvorfor det er nødvendigt at smide det gamle undertøj ud og købe noget nyt. For vi vasker jo vores undertøj, så hvis undertøjet ikke er i stykker, så er der nok mange, der ikke tænker over, at det bør skiftes ud.

Dr. Shirin Lakhani er kosmetisk læge og specialist i huden omkring vores intime områder, og hun fortæller, at selvom vi vasker vores undertøj hyppigt, så kan det ikke undgås, at stoffet lagrer en masse død hud - og bakterier.

I et interview med The Independent henviser hun til forskning, der viser, at selv hvis man vasker sit undertøj i en maskine, er det ikke altid nok til at slippe fuldstændig af med bakterier som E. coli.

Derfor anbefaler hun, at man udskifter sine underbukser og trusser mindst en gang om året. Samtidig gør hun dog opmærksom på, at for eksempel undertøj til sport bør skiftes ud oftere, fordi man sveder så meget i det. Det gør sig imidlertid også gældende, hvis du har et arbejde, hvor du sveder meget.

Men der er en ekstra detalje, man skal have i tankerne, når spørgsmålet falder på udskiftning af undertøj - for hvor ofte bruger du egentlig dine underbukser og trusser?

Det handler ikke nødvendigvis om, hvorvidt man foretrækker eller ikke foretrækker at have undertøj på, men hvis du har et helt skab fyldt med undertøj, bliver det brugt så sjældent, at det næppe bliver "brugt op" inden for et år.

Helt overordnet er der dog konsensus blandt eksperterne om, at der ikke er nogen fast regel for, hvor ofte du skal skifte den del af din garderobe ud. Men du skal i hvert fald være opmærksom på, at dit undertøj ikke nødvendigvis er så rent, som du tror, selvom du vasker det i varmt vand og med godt vaskemiddel.