Let trick til sommeren: Denne simple duft skræmmer myggene væk

Forbrug

15/05/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Magnus Møller

Forskere fra Virginia Tech har undersøgt fire forskellige typer sæber. Særligt én duft havde en helt speciel virkning på mygge.

Lad os bare indse det. Nogle af os er mere populære blandt myggene end andre. En ny undersøgelse viser, at det kan skyldes din duft.

Forskere fra Virginia Tech's College of Agriculture and Life Sciences har undersøgt myggenes duftpræferencer og fundet ud af, at de er mere tilbøjelige til at blive tiltrukket af sæber, der har en frugtagtig eller blomsteragtig duft.

Undersøgelsen der blev offentliggjort i sidste uge, undersøgte forbindelsen mellem sæbernes lugte og tiltrækningskraften på myggene. Undersøgelsen brugte fire frivillige, der var klar til at blive stukket i videnskabens navn.

"Ved bare at ændre sæbedufte kunne en person, der allerede tiltrækker myg i en højere grad end gennemsnittet, øge eller mindske tiltrækningen," fortalte Clément Vinauger, der er assisterende professor i biokemi og medforfatter på undersøgelsen.

De frivillige vaskede sig med fire forskellige sæber. Tre ud af fire sæber øgede myggenes tiltrækningskraft.

Sæben, der mindskede tiltrækningskraften, havde en duft af kokos. De andre havde blomster- og frugtagtige dufte.

"Det var meget interessant for os, for der er andre beviser i litteraturen på, at visse fedtsyrer, såsom dem, der findes i kokosolie-produkter, kan virke som en frastødende faktor for myg og andre insekter," sagde Vinauger i en pressemeddelelse.

Han fortsatte med at sige, at en kombination af din naturlige lugt og specifik sæbe fører til en stigning eller et fald i tiltrækningskraften på myggene. Fremtidige studier sigter mod at fastlægge varigheden af disse effekter.

Så hvis du skal sikre dig et minimum af stik, så skal du vaske dig i en sæbe med kokosduft.