Direktør har aldrig maskinvasket sine jeans - derfor skal du også stoppe med at gøre det

Forbrug

07/11/22 | 14:39

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Jens Asbjørn Bøgen

Man skal åbenbart gøre noget helt andet i stedet for!

Smid ALDRIG dine jeans/cowboybukser i vaskemaskinen! Og ja, det skal skrives med et udråbstegn, for det er virkelig vigtigt, at vi ikke gør det.

I hvert fald i følge direktøren for det, måske, meste kendte mærke inden for jeans og cowboybukser, Levi's.

Han skabte nemlig stor røre, da han tilbage i 2014 fortalte, at han aldrig har vasket sine jeans i 10 år. Læg så yderligere otte år til, og så er vi fremme i 2022, men intet har ændret sig for Chip Bergh - hans jeans har aldrig set indersiden af en vaskemaskine.

I stedet pletrenser han sine bukser, hvis der er tydelig snavs, og hvis det er rigtig slemt, håndvasker ham dem og lader dem hænge til tørre.

Han gentog sit opsigtsvækkende udsagn under et interview med CNN, og forklaringen er, at maskinvask faktisk ødelægger stoffet og mindsker buksernes levetid i ret betragtelig grad.

Men hvordan kan det overhovedet være til at holde? Tænk på, hvor beskidte bukserne må blive efter så lang tid!

Skal man tro stifteren af rengøringsselskabet Branch Basics, så har Chip Bergh faktisk en pointe.

Kelly Love, som stifteren hedder, fortæller til LadBible.com, at det ikke er et problem at holde sine bukser ude af vaskemaskinen i forhold til sundhed - og faktisk er der en anden, og langt billigere og mere miljøvenlig, måde at rengøre sin jeans næsten lige så godt.

Hun foreslår, at man lægger sine jeans ud i solen og vinden for at give bukserne en opfriskning.

"Det kommer selvfølgelig an på, hvor du har dine jeans på, og hvad der kommer på dem, men ved normal brug er der ingen sundhedsproblemer ved at vælge den metode. I hvert fald ikke i forhold til mikrober fra huden og det at være ude og omkring i byen," forklarer hun.

Optimalt set skal man lade bukserne ligge i solen i et par dage, helst til der ikke er nogen lugt tilbage, og det er faktisk noget, vi bør overveje at gøre med ALT vores tøj.

Godt nok er det begrænset med solmuligheder i Danmark, når vi er i vinterhalvåret, men måske skal man udnytte solstrålerne, når de endelig er der!