Har du styr på dem? Det betyder vaskesymbolerne i dit tøj

Forbrug

09/11/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Der er nogle, der har ødelagt deres tøj i årevis uden at vide det!

De fleste af os tager et læs vasketøj mindst en gang om ugen, og dermed er vasketøj en fast bestanddel i vores liv. Men det er de færreste der ved, hvordan de vasker deres tøj ordentligt. 

Det skriver The Sun.

Hver beklædningsgenstand, vi vasker, har deres egne specifikke rengøringskrav angivet med symbolerne på deres tags.

Modefan Liv indrømmede, at hun ikke kendte betydningen af ​​vasketøjssymbolerne på hendes tøjmærker og har ødelagt hendes tøj i årevis.

Hun sagde: "Er jeg den eneste, der ikke vidste dette?? Jeg ville virkelig ønske, jeg vidste det her før. Jeg har ødelagt mit tøj i årevis.”

Kurve-symboler

Modefanen forklarede de forskellige symboler i en TikTok-video online.

Først har du kurvsymbolerne, som angiver, hvordan du skal vaske et tøj. Hvis kurven med vand har et 'X' over sig, betyder det, at du ikke skal vaske det tøj.

Hvis kurven med vand-symbolet har et nummer indeni, der angiver den temperatur, du skal indstille din vaskemaskine til. Hvis kurven med vandsymbolet har hånd i sig, kan tøjet kun vaskes i hånden.

Cirkler og trekanter

Dernæst går vi videre til cirkelsymbolerne.

En klar cirkel indikerer renseri. Ligeledes betyder "X" over en cirkel, at du ikke skal rense tøjet. Hvis cirklen har et 'A', 'P' eller et 'F' indeni, skal den rengøres af en professionel. Den tomme trekant er et blegningssymbol. Hvis symbolet har en 'CL' indeni, skal symbolet bleges med klor.

En trekant med lige diagonale linjer skal bleges med ikke-krom blegemiddel. Et 'X' over symbolet betyder, at det ikke bleges.

Tøjetiketter har også strygejernsymboler. Prikkerne på disse symboler indikerer det varmeniveau dit strygejern skal være på, når du stryger tøjet. Med en prik er lav varme og tre prikker betyder høj varme. Hvis strygejernsymbolet har et 'X' på sig, bør tøjet aldrig stryges.

Firkanter og halve cirkler

De firkantede symboler angiver, hvordan du skal tørre dit tøj.

En firkant med en halv cirkel betyder, at tøjet skal linjetørres.

En firkant med en bindestreg betyder, at emnet skal tørres fladt.

n cirkel inde i æsken indikerer, at varen kan tørretumbles.

gen indikerer prikkerne i disse symboler, at et varmeniveau er lavt og to er højt. Et 'X' over en cirkel i æsken betyder, at du ikke må tørretumbler den vare.

Livs video fik over 540.000 visninger, men mange seere sagde, at de ikke kunne være generet af at lære eller læse symbolerne.

En bruger sagde: "Jeg vil stadig ikke gøre dette, fordi jeg ikke laver tonsvis af klimabelastning på grund af et par stykker tøj."

En anden sagde: "Jeg vil bare smide mit tøj i maskinen og ikke tyde symboler lol."