Gør som kokken: Sådan marinerer du din kylling bedst

Forbrug

24/1/23 | 13:12

Chefkok John LeBeau ved om nogen, hvordan man bedst marinerer kylling. Foto: Shutterstock
Chefkok John LeBeau ved om nogen, hvordan man bedst marinerer kylling. Foto: Shutterstock

Skrevet af Jens Asbjørn Bøgen

Chefkokken har nogle meget præcise råd til, hvordan du får den mest velsmagende kylling.

Der findes nok ikke mange typer kød, der er så alsidig som kylling.

Men for at kyllingen virkelig kommer til at smage af noget, kræver det, at du ved, hvordan du skal marinere kødet - og hvordan gør man så lige det bedst?

Eatthis.com har talt med chefkokken på restauranten Bambara i USA, John LeBeau, og han ved præcis, hvordan man får kylling til at smage af mest muligt!

Marinaden først

Før du kan gå i gang med marineringen, skal du have lavet selve marinaden. Der er det jo i høj grad en smagssag, hvad man foretrækker, kyllingen skal smage af, men LeBeau anbefaler en blanding af vindruekerneolie, salt og citronsaft. Tilsæt også krydderurter, gerne persille, dild og purløg.

"Den naturlige smag fra olien giver smagen fra krydderurterne lov til at træde frem, og så hjælper det også med at forhindre, at marinaden brænder på, inden kyllingen er gennemstegt," fortæller LeBeau.

Han foresler, at man først blander olie, citron og salt for derefter at hakke urterne og tilføje dem. Hvis marinaden stadig er lidt for klumpet eller til din smag, kan du smide det hele i en blender og på den måde gøre den helt blød og flydende.

Og nu til det, du har ventet på!

LeBeau fortæller, at den bedste måde at marinere kyllingen er at putte både kylling og marinade i en plastikpose - kyllingen i først, og så hælder du marinaden ned over.

Dernæst skal du forsegle posen og "massere" marinaden ind i kyllingen. Sørg for, at kyllingen er jævnt marineret, når du er færdig. Det sørger nemlig for, at hver eneste lille bid af kyllingen er fuld af smag.

Og nu den måske vigtigste detalje, som du måske ikke kender til: Kyllingen må IKKE være kold, når du tilføjer marinaden - den skal i stedet være stuetemperatur!

Det kan virke besynderligt, når kød jo helst ikke må opbevares for varmt, men årsagen er, ifølge LeBeau, at kylling ved stuetemperatur vil absorbere marinaden bedre og dermed smage af mere.

LeBeau siger ikke noget om, hvor længe kyllingen skal ligge i marinaden, så der kan du eventuelt prøve både at tilberede den med det samme eller lade den ligge et stykke tid - kun fantasien sætter grænser!