Forkert tomatopbevaring koster tomatliv: Sådan holder du dem friske længere tid

Forbrug

01/09/2023

Foto: PhotoMIX Company
Foto: PhotoMIX Company

Skrevet af Emil B.

Når vi vil holde mad frisk, lægger vi det automatisk i køleskabet. Men når det kommer til tomater, viser det sig, at der er en hemmelighed for at holde dem i topform.

Vi prøver alle at holde vores mad frisk så længe som muligt. Dette gælder især for frugt og grøntsager, da det sidste, vi ønsker, er at spilde mad. Men når det kommer til tomater, viser det sig, at mange af os måske begår den samme fejl.

Det skriver Daily Star.

Selvom fødevareinflationen faldt lidt til 17,4% i juni i Stopbritannien, afslørede nylige rapporter, at fødevarepriserne i Storbritannien er fordoblet det sidste år – især kød, grøntsager og mejeriprodukter er de hårdest ramte.

Selv så har InSinkErator opdaget, at briterne stadig ikke opbevarer deres mad korrekt for at sikre maksimal friskhed. Mange husstande i Storbritannien lægger deres tomater i køleskabet med det samme, men det er ikke altid den klogeste idé, hvis du vil have den perfekte tomat til dit måltid.

Når du bringer dine tomater hjem, bør du lave en simpel test for at se, i hvilken tilstand de er. Tjek tomaterne for modenhed - hvis dine tomater er modne, skal de give en smule efter, når de berøres. Modne tomater afgiver normalt også en let duft, så hvis du er usikker efter at have rørt ved tomaterne, bør dette give dig et definitivt svar.

For modne tomater kan du enten forbruge dem nu eller bevare friskheden i køleskabet. At opbevare dem i køleskabet vil hjælpe dem med at holde i cirka to uger. Hvis du bringer tomater hjem, der ikke er helt modne endnu, er det bedre at lade dem modne på køkkenbordet, da køleskabet vil afbryde processen og give dig smagsløse tomater.

Tomater kan faktisk overleve i op til syv dage uden for køleskabet, så længe de opbevares ved stuetemperatur og væk fra direkte sollys. Phillip Quantrell, brandambassadør og ekspert i madspild fra InSinkErator, uddyber: "Tomater er en ekstremt populær og alsidig madvare, men mængden, vi i øjeblikket spilder dem på daglig basis, skal reduceres drastisk.

Og han fortsatte: "Mens noget madspild er uundgåeligt, kan tiltag som dem fremhævet ovenfor reducere madspild i dit hjem og gøre en kæmpe forskel."

Og han forklarede også, hvad du skal gøre, hvis råvaren er blevet for dårlig til at spise: "Hvis du bliver præsenteret for mad, der er usikker at spise og skal spildes, er kompostering en god måde at håndtere madspild på. Er kompostering ikke mulig, er InSinkErering af dit madspild ved at bruge en InSinkErator-madspildsdeponi et ideelt alternativ til en skraldespand til madspild.