Find det i køkkenet: Billigt og simpelt trick fjerner pletter fra tøj så let som ingenting

Forbrug

11/12/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Du behøver ikke bruge en formue på dyre produkter!

Det kunne nok have reddet en god portion af de t-shirts og toppe, man har smidt ud gennem årene ...

Du er kommet lidt sent op, du er skal lige have den sidste tår kaffe ned, og så sker det, der ikke må ske - du spilder kaffe på din hvide skjorte/trøje/top/kjole, eller hvad du nu har på.

En ting er, at du bliver yderligere forsinket, fordi du skal skifte til en tør (og ren) beklædning, men hvad værre er, at du nu kan se frem til en kamp uden lige for at få pletten af. Uden nogen garanti for, at det faktisk lykkes.

Du kan selvfølgelig vælge at smide penge efter en decideret pletfjerner, men som du svinger dankortet, får du ondt i maven over, at du skal bruge så mange penge på et produkt, du nok sjældent vil bruge, når økonomien i forvejen er stram.

Findes i køkkenet

Derfor var der nok mange briter, der spidsede ører, da de sad og så This Morning på den britiske tv-kanal, ITV.

Her delte en af værterne, Anthea Turner, nemlig nogle af sine tips og tricks til at klare dagligdagens gøremål, og særligt et af dem har efterfølgende fanget internettets interesse.

For pletter er noget, djævlen har skabt, uanset om det er kaffe, te, make up, kuglepen, græs eller hvad pokker, der er kommet på ens yndlingstrøje eller -bukser. Men Turner viste et genialt, og ikke mindst utroligt billigt, trick til, hvordan man kan gøre tøjet så hvidt, som det var, da du købte det.

Og hemmeligheden skal faktisk findes i køkkenet.

Bicarbonat, også kendt som natron, er nemlig noget nær et mirakelvåben i kampen mod genstridige pletter, fortæller Anthea Turner.

Sådan gør du

I programmet lavede hun en blanding med natron og vand, hvis konsistens mest af alt ligner en slags lim. Du tager så en smule af blandingen og smører ud over pletten, hvorefter du lader det sidde på "et stykke tid".

Derefter smider du det plettede tøj i vaskemaskinen, og faktisk kan langt de fleste pletter klares med en almindelig 40 graders vask. Turner advarede dog om, at det kan være nødvendigt med 60 grader i visse tilfælde.

Uanset hvad garanterer Turner, at pletten nok skal forsvinde med dette lille trick!

Hun fortæller også, at du kan bruge blandingen på ikke-hvidt tøj, og at det heller ikke udvisker klare og skarpe farver i stoffet.