Fantastisk nyhed på vej til 750.000 danskere

Forbrug

01/11/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det luner godt i en dyr tid!

Julen varer længe, koster mange penge. Men i år koster tilværelsen generelt bare mere, end den plejer.

Derfor må det være dejligt nyt for 750.000 husstande og virksomheder, at de slipper billigere, når de skal betale for strøm i december.

Netselskabet N1 har nemlig besluttet, at kunderne i deres forsyningsområde ikke skal betale for at få transporteret strøm ud til deres stikkontakter i december. Transporten plejer ellers at blive betalt som en særskilt trafik på elregningen og dækker over omkostninger til drift, såkaldt nettab, vedligehold og udvikling af elnettet.

Det skriver N1 i en pressemeddelelse.

"Vi står i en helt særlig situation, hvor mange danskere er voldsomt presset af de stigende energipriser. Vi ved godt, at det ikke i selv er nok til at redde julen, men ved helt at fjerne net-tariffen fra elregningen i december har vi gjort, hvad vi kan for at hjælpe kunderne i en trængt julemåned," siger Carsten Bryder Thejls, der er adm. direktør i N1.

Beslutningen betyder, at en husstand med to voksne og to børn sparer ca. 350 kroner på elregningen i december. Samlet bliver det til ca. 300 mio. kroner, som N1 giver i besparelse til kunderne.

Men inden, du begynder at opjustere dit budget, skal du lige være opmærksom på, at det bliver en engangsbesparelse. Allerede fra starten af det nye år vil nettarifferne være tilbage på elregningen.

"Vi er nødt til at balancere hensynet mellem kundernes økonomi på kort sigt og det langsigtede behov for at investere langt mere i elnettet for at understøtte den grønne omstilling. Hvis vi skal imødekomme samfundets stigende krav til elektrificering af transport og opvarmning, kræver det, at vi udbygger elnettet markant de kommende år, og det kan vi ikke finansiere, uden at kunderne bidrager via nettariffen," siger Carsten Bryder Thejls.