Den mest gængse måde vi afrimer vores forruder i bilerne på idag er - at skrue helt op for varmen i bilen, sætte fuld blæs på forruden, og så lade bilen stå i en 10’ minutters tid. Men mange overser eller bliver forvirrede over “recirculation knappen”.
Temperturerne har taget et dyk, og vi har nu også officielt fået sne at stå op til om morgenen - i det meste af landet. Derfor er det netop ekstra vigtigt at du holder din forrude afdugget og fri af frost.
Der er mange måder at gør sin bil klar om morgenen, nogle mennesker hælder kogende vand ud over forruden, andre ligger plastikposer på ruden, de kan trække af dagen efter - men nu advare eksperter, disse tricks kan skade din bil.
Man må aldrig hælde kogende vand direkte på en glasrude der potientielt er i minusgrader.
Den store temperaturforskel kan gøre glasset’s integritet skrøbelig, og kan medføre at ruden flækker/revner. Det er ikke sikkert det sker første gang du hælder kogende vand på ruden, men for hver gang vil du øge chancen for at det sker. Den mest anvendte metode til at afrime ruderne er stadig at tænde bilen og lade den stå og “tø-op” inden man benytter den, og når de fleste gør det slår de “recirculation” til. Dette er en fejl! Recirculation er fantastisk på en varm sommerdag, da det kan køle bilen hurtigere ned ved ikke at tage frisk varm luft ind, men kun køle hvad der allerede er af luft i bilen. Det samme er ikke gældende om vinteren. Hvis man bruger recirculation i vintertid, samtidig med at man buldre op for varmen i bilen, kan recirkulationen være med til at holde fugten i bilen. Mange vil ikke have den kolde luft ind udefra og slår derfor recirculation til når de afrimer, men det hjælper altså med at holde bilen fugtig inden i, og skulle man fylde bilen med mennesker vil resultatet være at ens forrude konstant dugger på indersiden da luften kun bliver fugtigere og fugtigere. Derfor!-skal man slå recirculation fra i vintertiden når man varmer bilen op, da kold luft er meget tørt, kan det aflaste de dukkende forhold inde i bilen.