El-selskab: Spar 35.000 kroner op til vinter - ellers har du ikke råd til strøm

Forbrug

03/9/22 | 06:37

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Der varsles om en hård vinter, hvor det ikke ser ud til, at elpriserne falder. Hvis du havde en forhåbning om, at energipriserne ville falde, så skal du nok forberede dig på en skuffelse.

Det er sandsynlighede for en hård vinter, der kommer til at presse de skyhøje elpriser endnu mere i vejret, der har fået et el-selskab til at sende en opfordring ud til deres kunder.

Der må have været flere kunder, der har været tæt på at få kaffen galt i halsen, da de hørte om opfordringen fra det svenske el-selskab Varberg Energi.

De har nemlig meldt ud, at de råder deres kunder til at sætte 50.000 svenske kroner til side. Pengene skal til for at sikre, at kunderne har råd til at betale for vinterens kommende el-regninger. Det svarer til godt og vel 35.000 danske kroner.

Björn Sjöström, der er administrerende direktør i selskabet, understreger dog, at ovenstående udelukkende gør sig gældende for de af Varberg Energis kunder, der bor i hus og har en variabel elpris.

"Har man svært ved at finde så stor en sum penge, må man en tur i banken," lyder det fra selskabets administrerende direktør.

"At tale med sin bank kan være et alternativ," siger Björn Sjöström til svenske SVT.

Ifølge el-selskabet kan forbrugerne i den sydlige del af Sverige forvente en stor stigning i den variable elpris. Faktisk forventes det, at den vil være mellem tre og fire gange så høj, som den var sidste vinter.

Månedlige fakturaer, der sidste år lød på mellem 3.500 kroner og 6.900 kroner, forventes i år at lyde på mellem 10.300 kroner og 27.700 kroner, oplyser Varberg Energi.

"Vi vil gerne skabe opmærksomhed om, hvor høje el-priserne og el-regningen kan være," fortæller Björn Sjöström.

"Jeg tror, ​​vi vil se højere priser og frem for alt meget variable eller volatile priser."

Ønsker man at reducere sine omkostninger, og dermed også modtage en mindre elregning, rådes man til at skrue ned for temperaturen i sin bolig.

"Man skal forsøge at arbejde langsigtet og se på sit energiforbrug og se, hvad man kan gøre ved det," lyder det også fra Björn Sjöström.