Efter årsrekord mandag - sådan bliver elpriserne onsdag d. 13. september

Forbrug

12/09/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Husker du de gode energisparevaner fra sidste vinter?

Efter et halvt års tid, hvor elpriser ikke har været noget, vi har behøvet at bekymre os nævneværdigt om, har billedet nu ændret sig radikalt.

Nettarifferne er tilbage efter at have været suspenderet af politikerne i seks måneder, og når vi oven i det er på vej ind i den mørkere og koldere tid, vil mange nok allerede nu gerne spare lidt ekstra på elregningen, når det kan lade sig gøre.

Efter en årsrekord, vi helst havde været foruden, mandag afte i form af de højeste elpriser indtil videre i 2023, ser billedet heldigvis mere overkommeligt ud tirsdag aften.

Vi kommer dog til at skulle af med mere end 3,60 kroner per kW time mellem kl. 19 og 20, så det kan være, man skal planlægge aftensmaden, så man kan sidde og spise i stearinlysets skær lige netop i det tidsrum.

Fra kl. 20 og frem til midnat falder prisen, og vi slutter tirsdagens døgn af med en kW time-pris på mindre end 2 kroner.

Sådan bliver onsdag

Hvis du har planer om at vaske tøj, eller måske ikke har fået sat opvaskemaskinen i gang endnu, skal du ikke umiddelbart sætte maskinerne til at køre i nat.

Priserne holder sig godt nok fra 2 kroner og under frem til kl. 6, men modsat i vinters, er det faktisk ikke nattetimerne, der er de billigste for tiden.

Efter morgenens pres på elnettet, hvor vi lige kommer op og runder 2,31 kroner mellem kl. 7 og 8 onsdag morgen, falder prisen nemlig igen til under 2 kroner fra kl. 10 og frem til 18 med kl. 15-16 som den billigste time med 1,66 kroner per kW time.

Ganske som det plejer at være, kommer der en stigning i priserne igen omkring madlavningstid, men døgnets højeste kW time-pris kommer altså ikke højere op end 2,44 kroner (kl. 19-20), så det bliver en markant billigere aften, end vi var udsat for mandag, og også billigere, end det bliver tirsdag aften.

Se prisen på din adresse

Ved at bruge pilen til højre for datoen i grafen herunder, kan du se udviklingen i priser time for time tirsdag d. 12. september.

Graf og data er leveret af Elberegner.dk. Priserne er inklusive moms, og du kan vælge, om du vil se priserne med eller uden afgifter.

Hvis du vil have den helt præcise elpris for netop din adresse, skal du indtaste din adresse i feltet øverst i grafen. Så vil du kunne se, at priserne ændrer sig, så de passer til lige netop det, du betaler.

Grafik: Elberegner.dk