Du vil kunne se det allerede fra i dag: Rema 1000 med markant ændring i butikkerne

Forbrug

03/04/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Hold øje, når du skal du at handle!

En tur gennem kølediskene i Rema 1000 afslører en farverig nyhed, der signalerer et ambitiøst skridt mod en grønnere fremtid.

Kæden har skiftet de traditionelle sorte kødbakker ud med en ny, iøjnefaldende lysegrøn variant.

Det skriver B.T..

Tiltaget er ikke blot et farveskift, men en del af en større strategi om miljøbevidsthed og genanvendelse.

Jonas Garly Sørensen, kategorichef hos REMA 1000 Danmark A/S, fortæller til B.T., at kæden generelt har miljøhensyn langt fremme i bevidstheden, når der træffes beslutninger omkring kædens strategi, og at det også afspejles i de nye kødbakker.

Nemmere at sortere

Udspillet underbygger kædens ambitioner inden for bæredygtighed og genanvendelse, hvor 90 procent af bakkerne allerede er fremstillet af genanvendt plast.

Udover det æstetiske giver det grønne valg praktisk mening. Sort plast har længe været en udfordring for affaldssorteringssystemerne, som har svært ved at genkende og dermed genanvende materialet effektivt.

"Vi er blevet opmærksomme på, at sorteringssystemerne hos modtagerne af husholdningsaffald har svært ved at genkende de sorte emballager. Med lanceringen af den transparente, grønne farve gør vi det lettere for systemerne at genkende de brugte kødbakker (...) Og dermed øger vi sandsynligheden for at plasten genanvendes til nye kødbakker," forklarer Jonas Garly Sørensen.

Rema 1000 følger hermed i fodsporene på COOP, som tidligere på året indførte en lignende ændring med samme mål for øje. Denne brancheomfattende bevægelse fremhæver en kollektiv indsats mod en mere bæredygtig detailhandel.

Med årligt salg af 55 millioner kødbakker i Danmark alene, er potentialet for positiv miljøpåvirkning betydelig.