Du bruger dit tørrestativ forkert - sådan skal tøjet hænge for at tørre hurtigst

Forbrug

07/3/23 | 07:14

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Jens Asbjørn Bøgen

Det er i hvert fald en fejl, jeg gør mig skyldig i!

Tørrestativer er populære som aldrig før (det var en sætning, jeg aldrig troede, jeg skulle skrive ...).

Forklaringen er, at vi gerne vil spare penge på energiregningen, hvor vi kan, og derfor virker det oplagt at give tørretumbleren en fridag og i stedet hænge tøjet op på rad og række, så vi kan lade luften gøre arbejdet for os.

Men mange af os begår en afgørende fejl, når vi hænger tøjet op - og det er en fejl, der betyder, at tøjet tager betydeligt længere tid om at blive klar til at blive lagt sammen eller hængt ind i skabet!

Det virker jo ellers oplagt at få plads til så meget tøj som muligt ved at hænge de enkelte stykker fint og præcist over de, som regel, hvide plasticsnore, der er så kendetegnende ved et tørrestativ - problemet er bare, at det ikke giver tøjet nok luftgennemstrømning.

Hvis vi skal lade naturen og luften sørge for tørretjansen, er vi nemlig nødt til også at give den optimale betingelser. Det er bare ikke tilfældet, når de hvide snore er så tynde, at tøjet kun har få millimeters afstand mellem stoffet.

Løsningen er derfor at bruge mindst to, og helst tre, af de hvide snore, når man skal hænge tøjet til tørre. Jo mere afstand mellem stoffet, jo bedre kan luften cirkulere, og jo hurtigere tørrer det.

Artiklen fortsætter under billedet.

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Hvis du vil speede tørreprocessen lidt ekstra op, skal du enten stille tørrestativet udenfor i nogle timer, eller i hvert fald sørge for, det står et sted, hvor der kan blive luftet ud.

Det giver ekstra luft til at få fugten ud af tøjet, og samtidig mindsker det risikoen for, at den øgede luftfugtighed udvikler skimmelsvamp i boligen.

Kilde: Avisen.dk