Disse recepter kan apoteket forny for dig, hvis lægen er taget på ferie

Forbrug

19/04/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Så behøver man ikke forstyrre lægevagten!

Der er et par uger til, du skal afsted på sommerferie, og du er ved at gøre det sidste helt klar.

Du opdager, at du måske ikke har nok af din receptpligtige medicin til at dække hele din ferie, så du kontakter lægen for at få din recept fornyet.

Eller ... du forsøger at kontakte lægen. For han/hun holder nemlig sommerlukket i tre uger.

Inden, du går i panik over, hvad du skal gøre, skal du huske, at lægevagten kan hjælpe med at forny recepter, men det bør kun ske i nødstilfælde, da lægevagtens kræfter og tid bør bruges på akutte situationer.

Derfor er det godt, at der faktisk også er mulighed for at få fornyet recepten på visse typer medicin på apoteket. Apotekets behandlerfarmaceut kan nemlig forny recepten, så du i ferieperioden ikke behøver belaste lægevagten eller Akuttelefonen, som er forbeholdt akutte og mere alvorlige henvendelser fra syge borgere.

Disse typer medicin kan apoteket forny

Apoteket har tilladelse til at genordinere medicin mod forhøjet blodtryk, kolesterol, astma, KOL, allergi og knogleskørhed. Desuden kan man få genordineret insulin, syrehæmmende medicin mod for meget mavesyre, forebyggende medicin mod den kronisk tarmsygdom colitis ulcerosa, adrenalin mod anafylaktisk chok, hormonnæsespray mod allergi samt hormoncreme mod eksem og psoriasis.

Man skal have været i stabil behandling med medicinen i mindst et halvt år og have en gyldig ordination fra lægen. Gælder genordinationen P-piller, skal man have brugt dem i mindst et år.

Det koster 20 kr. at få apoteket til at genordinere medicinen, og apoteket kan udlevere den mindste pakning. Man må efterfølgende kontakte sin læge, når klinikken åbner igen efter påske.

Læs mere om behandlerfarmaceuten på https://www.apoteket.dk/raadgivning/paa-apoteket/behandlerfarmaceut.