Dette er det værste sted at opbevare vin: Sådan skal du opbevare det i stedet

Forbrug

23/12/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Der er intet bedre end et glas afkølet mousserende vin for at fejre festlighederne, men en ekspert har hævdet, at et af de mest almindelige opbevaringssteder er det værste sted til det.

Bryan Levato, direktør for barudlejningsfirmaet Spin & Shake, sagde: "At opbevare vin og spiritus derhjemme kræver omhu for at bevare deres kvalitet og smag."

Og han tilføjede: "Uanset om du opbevarer vin til kortvarig nydelse i festtiden eller til langvarig lagring, kan det at følge bedste praksis for vinopbevaring gøre en betydelig forskel i, hvordan din vin ældes og smager."

Ifølge ham bør du derfor følge hans råd: "Opbevar ikke vin eller champagne i dit køleskab! Undgå at opbevare vin i køleskabet i længere tid - selv hvid- og mousserende vine."

Han fortsatte: "Selvom de kan sættes i køleskabet for at nedkøle dem til serveringstemperatur inden servering, er det ikke godt for produktkvaliteten at holde dem i køleskabet i længere tid, da den lave luftfugtighed inde i et almindeligt køleskab kan få proppen til at tørre ud, hvilket fører til oxidering og forringelse."

I stedet foreslog mixology-eksperten at finde et sted med en stabil temperatur på 7-18°C, uden direkte sollys og "lav vibration".

Dette vil sandsynligvis være i et skab under trappen, gangskabe, garagen eller et vinkælder for dem, der har sådan en:

Mens nogle måske når efter pladsen ovenover køleskabet i stedet, advarede Bryan også imod dette og hævdede: "At opbevare vinflasker på stativer over dit køleskab er ikke en god idé, da varmen, der afgives for at køle indersiden af køleskabet, stråler opad."

Han tilføjede: "Disse temperatursvingninger kan være skadelige for vinen, da svingende temperaturer kan få vinen til at udvide og trække sig sammen, hvilket potentielt kan skubbe proppen ud eller tillade luft at komme ind i flasken, hvilket kan føre til for tidlig aldring og forringelse."

For nogle kan køkkenbordet være den eneste mulighed, når man mangler egentlig opbevaringsplads. Men selv dette bør bruges med forsigtighed.

Mixologen opfordrede folk til at undgå steder i nærheden af køkkenapparater, hvor "skadelige temperatursvingninger" opstår, og i stedet holde dem det sted, der er mest konsekvent køligt.

Kilde: Express.