Det kan hurtigt løbe op: Sådan kan du nemt spare tusindvis af kroner på ferien

Forbrug

10/07/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det handler om at tænke en anelse strategisk.

Det er dyrt at leve - og det er endnu dyrere at holde ferie. I hvert fald ofte.

Det er jo noget andet at være i et fremmed land, måske endda uden mulighed for at lave sin egen mad derhjemme, og skal man ud at spise måske to gange om dagen i løbet af 10 dages ferie, kan det hurtigt blive et mareridt at kigge på sin konto, når man kommer hjem til Danmark igen.

Men hvis du gerne vil undgå at blive ramt af en økonomisk forhammer, når du vender tilbage til hverdagen, kan det være en god idé at tænke bare en anelse strategisk, imens du er på ferie.

Og der er heldigvis flere ting, du kan gøre, når du er afsted, som kan spare dig flere tusinde kroner i løbet af ferien.

Overvej frokosten

Louise Aggerstrøm Hansen, chefanalytiker i Danske Bank, fortæller til B.T., at netop måltiderne er en af de poster, der hurtigst løber løbsk, når man er på ferie - men det betyder også, det er her, man nemmest kan gøre noget.

I et lille regneeksempel tager hun udgangspunkt i, at alene frokosten nemt kan løbe op i 100 kroner per rejsedeltager per dag - og hvis man er to afsted, bliver det allerede til 2000 kroner i løbet af 10 dages ferie.

"Det løber virkelig op, hvis du er af sted i 10 dage. Og hvis alternativet er turistfælder, jamen så er det fint. Hvis du hver dag skal købe tre måltider og snacks og øl i solen - det løber virkelig hurtigt op," siger chefanalytikeren.

Find et sted med køkken

Hendes råd er derfor, at man finder et feriested, hvor man har et lille tekøkken.

Det gør det muligt at hoppe ned i det lokale supermarked, købe lidt ind og så lave frokosten eller aftensmaden derhjemme, i hvert fald nogle af dagene.

På den måde kan du nemt spare dig selv en mindre formue på mad, uden nødvendigvis at skulle gå på kompromis med hele ferieoplevelsen.