Derfor skal du aldrig koge det samme vand i elkedlen

Forbrug

23/1/23 | 14:10

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Rikki Jørgensen

Der er mange det gør det, men det skal man faktisk forsøge at undgå. Du bør nemlig ikke genbruge vandet i din elkedel. Dette er forklaringen.

Langt de fleste kender det.

Der er lige sat en elkedel over, som man efterfølgende har glemt alt om. Når vandet skal hældes op, er det ikke varmt mere. Så man trykker lige på tænd-kontakten, for lige at varme vandet op igen. Det er dog ikke den bedste idé.

Det er te-eksperten William Gorman, der ifølge Metro forklarer årsagen.

Ifølge William Gorman, der er formand for den britiske 'The Tea and Infusions Association', vil gentagende kogning af det samme vand, få det til at miste både ilt og kvælstof. Det fører til en mere kedelig smag. 

"Det ses ofte, at når folks te bliver kold, så koger man vandet i kedlen igen for at lave sig en ny kop. Men gør man det, er man garanteret en dårlig kop te," fortæller te-eksperten.

I stedet bør man altid bruge frisk vand, hver gang man sætter sin elkedel i gang. Det vil sikre sig, at vandets smag ikke bliver dårligere.

Hvis du ikke gider koger en helt ny kedel vand, findes der en anden løsning, hvor kvaliteten i vandet bibeholdes.

"En bedre løsning er at stille den (din kop, red.) i mikrobølgeovnen i 15-20 sekunder. Når du varmer din te i mikrobølgeovnen, er det, der sker fra en videnskabelig synsvinkel, at man bare flytter molekylerne rundt, og får vandet tilbage til en tilpas temperatur. Dette vil overhovedet ikke påvirke smagen," lyder det fra William Gorman.

Vil du ændre adfærd nu og droppe genopvarmningen? Husk forøvrigt på, at elkedler ofte er strømslugere af rang. Måske kan det bedre betale sig at varme dit vand gennem en anden kilde.