Derfor bør du sikre din bolig med en alarm

Forbrug

22/09/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Du bør ikke være i tvivl om, at du skal sørge for at sikre din bolig.

Du har – med garanti – mange værdier i din bolig, du ønsker at passe godt på. Både værdier, der reelt set har en høj økonomisk værdi, hvilket kan være alt lige fra ure til møbler, men også værdier, der har sentimental værdi for dig.

Hvis det er noget, du har et ønske om, at kunne passe godt på, så er det også essentielt, at du sørger for at sikre din bolig på bedste vis – og gerne med en rigtig god alarm.

På det danske marked finder du rigtig mange forskellige alarmer og alarmsystemer, der udbydes af mindst lige så mange forskellige virksomheder. Derfor kan det også virke vanskeligt at skulle vælge den helt rette alarm for netop dit vedkommende.

I denne forbindelse bør det dog understreges, at det er vigtigt, at du ikke blot vælger en tilfældig løsning, men derimod sørger for at vælge med henblik på de krav og præferencer, du har i denne sammenhæng. 

Et alarmsystem kan holde indbrudstyve væk

Fordelen ved at investere i et alarmsystem til din bolig er, at det er noget, der kan holde indbrudstyve væk. Det er dog noget, der kræver, at du rent faktisk gør opmærksom på, at du har fået installeret et alarmsystem i din bolig, hvilket er noget, du har mulighed for at gøre med de medfølgende klistermærker.

Disse skal sættes på vinduer og døre i hele din bolig, så – hvis det skulle hænde – indbrudstyven kan se, at der er installeret et godt, effektivt alarmsystem i din bolig.

I løbet af de seneste par år er alarmsystemerne blevet mere veludviklede, hvilket også er ensbetydende med, at det er noget, som indbrudstyvene i højere grad er blevet bange for. Det bør dog gøres klart, at det ikke er noget, der kan stille en garanti ved, at indbrudstyvene holdes ude.

Det bør dog understreges, at der i rigtig mange tilfælde er blevet bevist, at alarmskilte fra et velkendt alarmsystem som f.eks. Falck, G4S eller Verisure holder indbrudstyvene væk.

Sammenlign dine muligheder og vælg det rette alarmsystem

Det er selvfølgelig vigtigt, at du har fokus på at vælge det rette alarmsystem for dit vedkommende. Det skal desuden også nævnes, at der er mulighed for at købe alarmer på nettet, du selv skal montere og som ikke er tilknyttet en decideret alarmcentral og et bagvedliggende selskab.

Det anbefales på kraftigste vis, at du afholder dig fra disse og i stedet vælger et alarmsystem, der er tilknyttet både en selskab og en central.