De har faktisk en betydning: Derfor er hårene på din tandbørste forskellige farver

Forbrug

09/12/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det er ny viden for mig!

Måske har du aldrig tænkt over det. Måske har du altid undret dig. Uanset hvad, så får du her svaret på, hvorfor alle tandbørsters hår har mindst to forskellige farver, og hvorfor du aldrig må putte tandpasta på din tandbørste som på billedet her i artiklen.

Det er nemlig ikke kun tandbørsters 'skaft', som ofte er i forskellige farver, det er hårene også, men det er der ifølge Jess - som går under navnet @jmac8781 på TikTok - en rigtig god grund til.

De forskelligefarvede hår er nemlig ikke bare til pynt, har hun forklaret i en video på det sociale medie TikTok, som i skrivende stund er blevet set næsten 40.000 gange og har fået næsten 5.000 'likes'. 

Her er grunden

"'Life hack', som du formentlig ikke kendte" starter hun ud med at sige i videoen og fortsætter med det retoriske spørgsmål: 

"Ved du, hvorfor din tandbørste er forskellige farver? Det er der en grund til!"

Hun forklarer herefter, at den farve, som hårene i toppen af tandbørsten oftest har, viser, hvor meget tandpasta man bør bruge. 

Så meget tandpasta skal du bruge

Hun forklarer, at det formentlig er mindre, end de fleste tror, da man faktisk ikke skal bruge mere tandpasta end størrelsen på en ært, hvis man vil have optimal effekt af sin tandbørstning.

"Det er faktisk ikke meningen, at du skal putte tandpasta langs hele tandbørsten. Du skal kun bruge omkring størrelsen på en ært, hvilket er den mørkeblå farve her," forklarer hun i videoen og viser et eksempel. 

Hun fortsætter desuden med at forklare, at samme princip gælder ved børnetandbørster og udtaler: "[...] børnetandbørster er ikke anderledes."

Herefter viser hun et eksempel med ovenstående børnetandbørste, hvor hun forklarer, at mængden af tandpasta kun skal fylde det blå område.