De fleste gør det forkert - sådan skal brød behandles i varmen

Forbrug

18/06/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Mathias Hildebrand Torp

Hvor er det nu lige brødet skal opbevares? Køkkenskab eller -bord? Eller måske ind i kulden?

Du har lyst til en toast, men de resterende skiver brød er blevet grimme grønne.

Brød kan være svært at holde frisk - især når vejret bliver varmere - da det fordærves langt hurtigere.

Rådet har længe været at opbevare brød et køligt, mørkt sted, fordi sommerens varme og fugtighed får det til at fordærve hurtigere.

Ifølge fødevareekspert Birgit Brendel betyder det ikke, at man skal droppe sin brødspand helt, rapporterer Daily Mail.

Ikke køleskabet

Og det betyder ikke, at du i stedet skal opbevare dit brød i køleskabet.

Frisk brød hører hjemme et køligt sted for at forhindre mug, og det samme gælder for skåret, færdigpakkede slags.

Og når temperaturerne er normale, og luftfugtigheden er gennemsnitlig, opbevares brød bedst i en lukket beholder, som ikke er lufttæt.

Men når den først er skåret i skiver, eller køkkenet er varmere end normalt, skal brødet opbevares lidt anderledes – for skimmelsvamp elsker fugt.

Varm luft kan absorbere mere fugt, hvorfor sommerluften er den perfekte grobund for skimmelsvamp.

Åndbar opbevaring

Ifølge den tyske ernæringsekspert er keramik- og keramikbeholdere den bedste måde at opbevare brød på.

Dette skyldes, at de er åndbare og giver mulighed for udveksling af luft og fugt.

Og selvom du kan blive fristet til at opbevare brød i køleskabet, bør du ikke gøre dette.

At opbevare det på denne måde kan være skadeligt for dets tekstur og smag, og hvis du vil have den bløde, friske smag, får du det ikke på denne måde.

Fru Brendel råder dig også til at skille dig af med de papir- eller plastikposer, som dine brød er pakket ind i, især om sommeren, da de ikke tillader luftcirkulation.

Smid hele brødet ud

For at opnå optimale resultater bør skiveskåret brød opbevares med den snitside nedad for at holde det friskt længere.

Og hvis du ser skimmelsvamp på dit brød eller baguette, skal du kassere det hele.

Selvom du kun kan se små prikker med det blotte øje: så løber usynlige skimmelsvampsporer gennem hele brødet.

Du bør heller ikke spise andre fødevarer såsom saftig frugt, kød og mælkeprodukter, hvis de har mug, men smide dem ud med det samme.