Danmarks ældste mejeri var "lidt bedre end andre oste": Nu lukker det

Forbrug

23/02/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

De 25 berørte medarbejdere vil nu få hjælp til at finde andre roller i koncernen.

Tistrup Mejeri, et af Danmarks ældste andelsmejerier grundlagt i 1883, står over for en betydelig ændring, da Arla Foods har annonceret lukningen af mejeriet og flytningen af produktionen til Taulov Mejeri nær Fredericia.

Beslutningen er truffet på baggrund af, at Tistrup Mejeri, placeret mellem Ølgod og Varde, kræver omfattende investeringer for at leve op til nutidige standarder inden for sikkerhed, arbejdsmiljø og kvalitet.

Det skriver Avisen Danmark.

Skal optimeres og gøres grønnere

Beslutningen er resultatet af et fald i produktionsmængderne over de seneste år og en strategi om at optimere brugen af den ledige kapacitet ved Taulov Mejeri.

Ved at konsolidere produktionen kan Arla Foods også reducere behovet for transport mellem de to lokationer, hvilket bidrager til en nedsættelse af CO2-udledningen.

Flytningen indebærer desværre, at 25 medarbejdere står til at miste deres job i begyndelsen af 2026.

Vil hjælpe de berørte

Arla Foods har udtrykt en forpligtelse til at støtte de berørte medarbejdere gennem denne overgang og vil forsøge at omplacere dem til andre funktioner inden for koncernen.

Trods de praktiske årsager til lukningen har Tistrup Mejeri spillet en vigtig rolle i dansk mejerihistorie og har endda vundet anerkendelse for sin ostekvalitet; i 2021 vandt mejeriet prisen for Danmarks bedste ost ved International Food Contest Messen i Herning med Øko Riberhus 45+ ML 180 gram i skiver.

Medarbejderne er blevet informeret om planerne, som vil se produktionen flytte i løbet af 2025 med en endelig lukning i starten af 2026, hvilket afslutter et særligt kapitel i dansk mejerihistorie.