Bilspecialist: Sådan fjerner du let ridser på bilen

Forbrug

22/09/2023

Foto: TikTok @ovet_reynoso
Foto: TikTok @ovet_reynoso

Skrevet af Emil B.

En bruger på TikTok har delt en simpel måde at fjerne mindre ridser i bilens lak.

Mange bilister har oplevet frustrationen ved at opdage en ridse i bilens lak for første gang. Men selvom ridser nemt kan forværre bilens udseende, har en TikTok-bruger demonstreret, hvordan fjernelse af småskader kan være en simpel oplevelse.

I videoen forklarede brugeren på sociale medier, Ovet Reynoso, at mindre ridser kan fjernes med simple værktøjer: "Du vil gerne sætte denne pude på en boremaskine, præcis sådan, så den skulle være klar til brug. Så vil du gerne påføre lidt Scratch X på puden i en lille 'X'-formation. Derefter skal du tage bufferhovedet [puden], og du vil smøre [Scratch X] overalt med høj hastighed. Nu kan du tage din mikrofiberklud og tørre alt overskydende væk."

Mens han fjernede en ridse på sin bil, brugte han en ridsefjernelsesvæske, som findes i de fleste supermarkeder, og påførte den forsigtigt på bilens karrosseri med et improviseret buffer, lavet af en pude og en boremaskine.

Selvom denne metode fungerer godt og fjerner eller skjuler mange ridser i lakken, bør føreren sørge for, at det område af bilen, de arbejder på, er rent på forhånd. Hvis en bilist forsøger at polere en del af bilen, der er dækket af snavs, sand eller andre abrasive materialer, kan der opstå flere ridser.

Inden de prøver tricket selv, bør bilister også undersøge den type ridse, de ønsker at fjerne. Lette ridser, mærker i klarlakken oven på lakken, kan let fjernes ved at tørre området med en klud med acetone eller poleringsmiddel.

Ridser i lakken vil dog typisk kræve, at ejerne først gnider området med sandpapir med fint korn, inden ridsefjerner bliver påført.

Kilde: Express.co.uk.