Benzinpriserne kan stige: "Lad det ikke smadre din bil" advarer ekspert

Forbrug

17/09/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Mathias Hildebrand Torp

Et velkendt sparetrick kan ende med at blive en dyr "fornøjelse".

Benzinpriserne er for tiden på vej op, fordi verdens største olieproducenter har besluttet sig for at skrue ned for produktionen af råolie.

Det presser priserne på, fordi efterspørgslen er den samme, men udbuddet er mindre, og derfor handler det om at få mest ud af hver tankfuld brændstof i bilen.

Bladed Angel poster jævnligt videoer på sin YouTube-kanal og informerer chaufførerne om, hvordan de kan undgå at falde i almindelige fælder, der kan føre til dyre reparationsregninger, som at lave en almindelig dækfejl, som han er træt af at ordne.

I sin seneste video udtalte Bladed Angel, at kørsel i en bil, der næsten er løbet tør for brændstof, kan føre til langvarige problemer.

Han forklarede: "Selv om nålen falder kan bilen stadig bevæge sig. Det er ikke nødvendigvis en god grund til at blive ved."

"Det, der sker, er, at bilens brændstofpumpe sandsynligvis er super stresset, da den forsøger at drikke hver sidste dråbe."

Reagér på lampen

Ikke alene kan dette føre til, at køretøjet ikke kører korrekt, men hvis dette sker regelmæssigt, kan det medføre, at komponenter slides meget hurtigere.

Bladed Angel bemærkede, at dette problem kan føre til, at sparsomme bilister bliver efterladt strandede, når de forsøger at starte deres biler og anbefalede, altid at fylde køretøjet op, nåradvarselslampen for brændstof tændes.

"Det er bedst at køre på en kvart tank eller mere, men hvis du virkelig vil løbe tæt på tør, så prøv at beholde en ottendedel eller tiendedel af en tank, så 10 til 15 procent af dit brændstof.

Værre før det bliver bedre

"De fleste biler omkring dette tidspunkt vil normalt give dig en advarselslampe for brændstof, hvilket normalt betyder, at den er på sit næstsidste skår."

Mens bilister har stået over for konstante stigninger i løbet af de seneste måneder, er der frygt for, at priserne snart kan stige dramatisk.

Mange eksperter forudser betydelige vækster, efter at Organisationen af ​​de olieeksporterende lande udtalte, at de vil sænke deres reserver fra oktober 2023, hvilket øger prisen på råolie.