Advarer Gmail-brugere - din konto risikerer at blive slettet

Forbrug

17/05/2023

Foto: Diedry Ferman fra Pixabay
Foto: Diedry Ferman fra Pixabay

Skrevet af J. Bøgen

Det er Google selv, der vil luge ud i brugerne.

Millioner af Gmail-brugere risikerer at få slettet deres konto.

Altså ikke bare deres Gmail-konto - hele deres Google-login.

Google er nemlig kommet med en opdatering til deres politiker omkring netop inaktive Gmail-konti, og den er langt mere omfattende end den politik, der oprindeligt blev annonceret tilbage i 2020.

Her forklarede Google, at man muligvis ville slette data, der blev opbevaret i inaktive konti i mindst to år. Men med den nye opdatering går Google skridtet videre og vil nu slette hele Google-kontoen - altså ikke bare data, som det oprindeligt var planen.

Det skriver 180grader.dk.

Umuligt at genbruge adresser

Den ændrede politik for Gmail træder eftersigende i kraft i december i år, og hvis først en Gmail-adresse bliver slettet, vil det ikke umiddelbart være muligt at genbruge adressen af hverken dig eller af andre.

Med Gmail-adresse henvises til den del af mailadressen, der står før @.

Google finder frem til de inaktive konti ved at måle brugerens aktiviter. Det baseres på ting som læsning og afsendelse af e-mails, brug af Google Drev, om du ser en video på YouTube, om du downloader en app i Google Play Store, om du bruger "Log ind med Google" og meget andet.

Det betyder også, at en eventuelt sletning af en Google-konto ikke kun afskærer brugeren fra at bruge Gmail - det er ALLE Googles tjenester, man mister adgangen til.

Når den nye politik træder i kraft, vil Google begynde med at slette konti, der er oprettet, men aldrig brugt. Før en konto slettes vil Google udsende flere advarsler om sletningen.

Det skal du gøre

Det er uklart om en konto, som modtager mails, men hvor mails automatisk sendes videre til en anden adresse, betragtes som en inaktiv konto.

Sikkert er det dog, at hvis du ikke allerede bruger din Google-konto hyppigt, kan det være en god idé at gøre det til en vane at logge ind med din Google-bruger af og til (evt. i forbindelse med at se en video på YouTube).

På den måde vil kontoen eftersigende ikke blive betragtet som inaktiv.