7-Eleven med stor beslutning: Her skal det være slut med cigaretter

Forbrug

18/05/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det rammer 185 butikker.

7-Eleven i Sverige har besluttet at tage et markant skridt mod en sundere og mere bæredygtig fremtid ved gradvist at udfase salget af cigaretter.

Det sker i et initiativ, der skal træde fuldt i kraft i 2026.

Anna Wallenberg, administrerende direktør for Reitan Convenience Sweden, som styrer 7-Eleven i Sverige, udtalte til svenske Expressen:

"Vi vil arbejde for, at produkterne forsvinder fra markedet. Risiciene ved tobaksrygning er velkendte, både når det kommer til sundhedsrisici men også miljøbelastning og arbejdsforhold i produktionen."

Beslutningen kommer som en del af en større strategi om at fokusere på sundere og mere bæredygtige produkter i butikkernes sortiment.

Planen indebærer, at 7-Eleven ikke vil indkøbe flere tobaksprodukter fra 2026, og på længere sigt vil kæden stoppe salget helt.

Gælder 185 butikker

Ændringen vil utvivlsomt påvirke rygerne, der regelmæssigt frekventerer kædens mange butikker, især da 7-Eleven har en betydelig tilstedeværelse i Sverige med 185 butikker, mange af dem strategisk placeret ved knudepunkter, hvor folk ofte er på farten.

Indtil videre er der ingen officielle meldinger om lignende ændringer i 7-Eleven's operationer i Danmark, men et sådant tiltag i Sverige kunne potentielt bane vejen for lignende ændringer andre steder.

Bevæglsen mod en røgfri fremtid har dog også ramt Danmark. Efter 2028 vil man således ikke kunne købe cigaretter i Lidls dagligvarebutikker her til lands.