5 ting, du aldrig bør lægge i vaskemaskine: Det risikerer at ødelægge dem ifølge ekspert

Forbrug

08/10/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Vaskemaskiner er dyre apparater. Det betyder, at det er vigtigt at få dem til at holde i mange år, når du vasker tøj. Og nu har en ekspert delt, hvordan visse beklædningsgenstande faktisk kan "beskadige" vaskemaskinen.

1. Mønter og nøgler

Deyan Dimitrov, administrerende direktør for Laundryheap, forklarede: "Det er selvindlysende, at ingen ville lægge mønter og nøgler i deres vaskemaskiner med vilje, men du bør være ekstra forsigtig med ikke at smide dem i ved en fejl. Metallet kan beskadige din vaskemaskines afløbspumpe og ridse dens indre, så sørg altid for at tjekke lommerne, inden du fylder en maskine."

Eksperten anbefalede også at tjekke lommerne for lommetørklæder, der ofte ender i bukser og hættetrøjer. Selvom de ikke beskadiger vaskemaskinen, kan små stykker lommetørklæde ende med at sidde fast på alle beklædningsgenstande i vasken.

2. Slips

Deyan forklarede: "Stof som silke og uld løber risikoen for at krympe, miste formen og plette andre tøj under en hurtig vaskemaskinecyklus. For at holde dem friske og i god form ville jeg anbefale at vaske dem i hånden eller få dem renset professionelt."

Andre genstande, der muligvis skal renses professionelt, inkluderer andre varer med silkestof herunder sengetøj for at hjælpe med at bevare deres form.

3. Tøj med lynlåse

Lynlåse og knapper kan sidde fast i vaskemaskinen og forårsage skade på andre genstande under en cyklus. For at forhindre dette skal du sørge for at lynlåse og knappe alle genstande, inden du lægger dem i maskinen:

"Sequins og tøj med perler er især sarte og kan falde af under en cyklus og blive klemt mellem andet tøj, så jeg vil anbefale at fjerne snavs eller pletter fra dette materiale med en svamp, inden du søger hjælp fra en professionel rengøringsservice."

4. Babytøj

På grund af størrelsen på noget babytøj er det let for dem at blive fanget eller viklet ind i maskinen. Derofr anbefales det, at briterne lægger dem i små vaskeposer til tøjvask for at beskytte dem under vask.

Det kan også forhindre, at de sidder fast inde i maskinens afløbsventiler, men sørg for at tjekke filteret med jævne mellemrum for genstande som denne.

5. Undertøj

Deyan tilføjede: "Der er også flere risici ved at lægge bh'er i vaskemaskinen. Ikke alene kan deres understøttelse beskadige vaskemaskinens tromle, men deres hægter kan også rive andre delikate genstande i dit vasketøj."

Og som han også siger: "hvis hægterne sidder fast inde i vaskemaskinens tromlevægge, kan dine bh'er strække sig overdrevet under en cyklus, hvilket kan beskadige deres delikate materialer og originale form."