5 energislugere du skal slukke og 'aldrig' lade stå på standby for at minimere dine el-regninger

Forbrug

25/09/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

D. 1. oktober går vi over til vintertariffer, og så skal vi for alvor til at tænke over vores strømforbrug igen.

Mens mange husholdninger tager skridt for at holde regningerne lave, såsom at begrænse ens daglige vandforbrug, bruge en intelligent termostat eller endda installere mere energieffektive apparater, er der en potentiel betydelig strømafgang, der går ubemærket hen lige foran øjnene på os, nemlig apparater på standby.

Dette kan være en virkelig plage og kan ubemærket lække små mængder brugbar elektricitet hver måned.

Selvom disse apparater sandsynligvis ikke er den primære årsag til høje elregninger, bør det være en vigtig komponent i alle husholdningers værktøjskasse til energibesparelse at bekæmpe at lade dem stå på standby.

Eric Bramlett, ejendomsmægler og ejer af Bramlett Residential, har delt de fem topapparater, som man "aldrig bør" lade stå på standby, og hvorfor det er vigtigt at slukke dem.

Spillekonsoller

Kraftfulde spillekonsoller har vigtige strømbesparende funktioner, men også nogle betydelige problemer. De har en tænd/sluk-knap, der sætter konsollen i standby-tilstand med mindre end en watt strømforbrug. Desværre slukker mange brugere ikke enhederne eller slukker for fjernsynet, men lader konsollen være tændt - en dyr fejl.

Når det kommer til spillekonsoller, siger eksperten Eric: "De kan virkelig sluge energi i standby-tilstand. En af mine kunder oplevede, at deres energiregninger faldt, efter at de havde slukket deres konsol, når den ikke var i brug."

Ifølge eksperterne fra Energy Saving Trust udgør spillekonsoller omkring seks procent af en energiregning. Dette kan måske ikke virke som meget, men over tid kan det at slukke for dette apparat spare en mærkbar mængde penge.

Eksperten tilføjede, at husholdninger ikke bør glemme at opdatere deres apparaters software, da dette "kan forbedre energistyringen".

Kabel- eller satellitbokse

Disse apparater kan trække "meget energi", selv når de er i inaktiv tilstand, hævder Eric.

Han fortæller: "En af mine venner fandt ud af, at afbrydelse af strømmen til deres kabelboks, når den ikke er i brug, gjorde en forskel i deres månedlige energiregninger. De bruger den samme mængde energi som spillekonsoller, når de efterlades i standby-tilstand."

Ældre apparater

Når elektriske apparater bliver ældre, mister de deres effektivitet, og for at fungere korrekt begynder de at forbruge meget energi. Det kan være flere defekte dele, der resulterer i et øget energiforbrug.

Et bestemt apparat, dette vedrører, er et gammelt køleskab. Selvom dette apparat ikke bør slukkes, bør husholdninger overveje at opgradere til en nyere, mere effektiv model.

Mikrobølgeovne

Ifølge eksperten forbruger mikrobølgeovne faktisk strøm, selv når de ikke er i brug, primært for at drive ur-displayet.

Heldigvis kan det at trække stikket ud af mikrobølgeovnen eller bruge en strømskinne til at slukke den hjælpe med at spare energi og "nedsætte din elregning".

Stationære computere i standby-tilstand

Stationære computere siges at være mere strømkrævende end bærbare computere, så det er vigtigt altid at slukke dem.

Eric siger: "Lad mig ikke engang komme i gang med at tale om dem. Bare sluk dem, når du er færdig med at bruge dem, og se dine regninger smelte væk."

Kilde: Express