Smitten stiger: Mundbindet kan få comeback

corona

19/6/22 | 06:14

Skrevet af Redaktionen

Det bliver taget op til overvejelser, om der skal genindføres krav om brug af mundbind.

Tyske borgere, der har planer om at deltage i f.eks. Oktoberfest i starten af næste år, kan få sig noget af et chok.

Den tyske regering overvejer nemlig, om de skal genindføre krav om brug af mundbind. Såfremt dette bliver vedtaget, vil det komme til at være gældende fra oktober i år til marts næste år.

Det skriver Daily Mail.

Angiveligt skulle planerne være at kræve brug af mundbind på mange offentlige steder, hvilket omfatter både restauranter, barer, butikker mv.

Idéen med at indføre et krav om dette fra oktober til marts er, at det er de kolde dele af året, hvor smitten med coronavirus har haft en tendens til at stige. Dette ønsker man at bekæmpe ved at have et krav om brug af mundbind.

For nylig har Tyskland rapporteret mellem 50 og 130 dødsfald, der er relateret til coronavirus om dagen. Dette skulle endda være tal, der stammer fra en 'sommerbølge', og man forventer, at det bliver værre, når det kolde vejr ankommer.

Det er endnu ikke klart, om der også vil være krav om brug af mundbind i skoler og i børnehaver. I øjeblikket er det i Tyskland kun obligatorisk at bære maske i offentlig transport og på hospitaler mv.

Sidste års Oktoberfest blev aflyst af den tyske regering, da der normalt er op mod seks millioner, der deltager. Der er ikke udsigt til, at det bliver aflyst denne gang, men der kan dog være et krav om brug af mundbind.

Dog er det vigtigt, at det er gjort klart, at der endnu ikke er blevet truffet en konkret beslutning om, hvorvidt man vil kræve brug af mundbind.

Derimod forventes det, at den tyske regering vil afvente resultaterne fra en kommission, inden det bliver besluttet, hvilke regler, der skal indføres, for at forhindre, at smitten stikker af.

Det er kommissionens opgave at fortælle regeringen inden udgangen af denne måned, hvilke af deres restriktioner, der har været effektive.