Coronahjælpepakker: Svindlet for 212 millioner

corona

13/5/22 | 11:03

Skrevet af Kathrine Frich

Politiet har fået 456 anmeldelser om svindel med coronahjælp

Siden den 1. april 2020 har Den Nationale Enhed for Særlig kriminalitet modtaget 456 anmeldelser om svindel med coronahjælpepakker.

Det skriver policywatch.dk

212 millioner forsøgt svindlet

Beløbet der er forsøgt svindlet og faktisk svindelt er svimlende højt. Det er nemlig hele 212 millioner kroner.

En stor del af svindlen er dog blevet opdaget allerede inden svindlerne har modtaget pengene. Derudover har man fået 28 millioner kroner tilbage igennem beslaglæggelser.

"Det har høj prioritet"

Jørgen Andersen, der er viceinspektør og leder af Hvidvasksekretariatet fortæller at opgaven med at opspore svindel bliver taget meget seriøst.

"Og den har haft en høj prioritet hos os som myndigheder. Men også hos de underretningspligtige - her primært banker og revisorerne - og vi satte os ret hurtigt sammen i et fællesskab.” siger han og fortsætter:

”Her tilrettelagde vi indsatsen sådan, at når banker og revisorer sendte underretninger ind til os, hvor der var mistanke misbrug af ordninger, så fremsendte vi dem typisk inden for et døgn til de myndigheder, som udbetalte penge på de her ordninger."

Alle kan henvende sig

Nogle danske virksomheder har ifølge hvidvaskloven pligt til at melde sager til politiet, hvis de tror, at der er nogen, som hvidvasker penge.

Er man enkelt person eller en virksomhed, der har mistanke om hvidvask, kan man henvende sig til hvidvasksekretariatet.