Bill Gates med corona-advarsel: "Vi har ikke engang set det værste endnu"

corona

03/5/22 | 03:24

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Rigmanden Bill Gates kommer med en klar advarsel til verdenssamfundet.

Det er de færreste danskere, som i dag tænker på coronavirus som tidligere. Det daglige smittetal er under 1.000 personer, restriktionerne er væk og for langt de fleste er det et overstået kapitel.

Sådan er det dog ikke alle steder. I Kina er flere millioner omfattet af lockdowns og isolation. Her er stemningen mildest talt opjusteret til total panik.

Og måske kan det værste vente forude, selvom ingen ønsker det. Bill Gates, som er stifter af it-giganten Microsoft, mener, at coronapandemien er langt fra overstået. Det fortæller han i et interview med Financial Times, skriver Sky News.

"Vi har ikke engang set det værste af det. Vi er stadig i fare for, at denne pandemi genererer en variant, der ville være endnu mere transmissiv og endnu mere dødelig," sagde han og tilføjede, at længerevarende vacciner, der blokerer infektion er nødvendige for at undgå kaos.

Bill Gates, en af ​​verdens rigeste mennesker, har blandt andet skrevet en bog kaldet 'How to Prevent the Next Pandemic'. Generelt har han været meget engageret i debatten omkring pandemier helt generelt - dog særligt covid-19.

Bill Gates mener, at der bør være ​​et hold af internationale eksperter - lige fra epidemiologer til computermodellerere - for at identificere trusler og forbedre den internationale koordinering omkring eventuelle udbrud.

Han efterlyser også et globalt epidemiberedskab, ledet af Verdenssundhedsorganisationen WHO, og siger, at en ekstra investering i et sådan beredskab er afgørende for at kunne håndtere fremtidige pandemier.

"Det forekommer mig vildt, at vi kunne undlade at se på denne tragedie og ikke, på vegne af verdens borgere, foretage disse investeringer," sagde han.