Advarsel til alle der har været smittet med coronavirus inden for de seneste seks måneder

corona

08/4/22 | 08:41

Skrevet af Redaktionen

Undersøgelsen viser et skræmmende resultat for dem, der har været smittet med coronavirus inden for de seneste seks måneder.

Forskere har foretaget en undersøgelse, der viser, at der er risiko for blodpropper i lungerne op til seks måneder efter smitte, samt dyb venetrombose i tre måneder efter efter. 

Eksperter bemærkede også, at der var en "større risiko for blødninger" i op til to måneder efter at være blevet smittet. 

Ifølge BBC skulle forskerne have fulgt helbredet hos lidt over en million mennesker, der var blevet smittet med coronavirus mellem februar 2020 og maj 202, som efterfølgende blev sammenlignet med fire millioner mennesker af samme alder og køn, som ikke var blevet smittet. 

I kølvandet af undersøgelsen udtaler forskerne, at resultatet er med til at vise vigtigheden af at blive vaccineret. 

Forskerne konkluderede, at risikoen for blodpropper i lungerne hos dem, der var meget alvorligt syge med coronavirus, var 290 gange større end normalt og syv gange større end normalt, hvis man smitten var mild. 

Der var dog ingen forhøjet risiko at spore for indre blødninger i milde tilfælde. 

"Det er en rigtig god årsag til at få en vaccine - risikoen er så meget højere end risikoen ved vacciner," siger Anne-Marie Fors Connolly fra Sverige, som stod bag undersøgelsen.

I takt med, at coronavirus havde gjort sit indtog i Vesten, var der en vis tøven med hensyn til at få vaccinen, da man ofte læste om folk, der var blevet diagnosticeret med blodpropper efter at have fået vaccinen. 

Det medførte sågar, at Australiens regering forbød unge mennesker at få AstraZeneca-vaccinen, fordi man frygtede netop dette. 

En skelsættende britisk undersøgelse, der blev offentliggjort i august 2021, viste imidlertid, at risikoen for blodpropper som følge af en infektion med covidin er større end risikoen ved vaccination. 

Forskning, der blev offentliggjort i British Medical Journal, viste, at for hver 10 millioner mennesker, der fik AstraZeneca-vaccinen, var der kun 66, der led af et blodpropssyndrom.

Tallene blegner i sammenligning med blodpropper hos personer, der fik covid.

Til sammenligning blev der registreret 12.614 tilfælde af blodpropper hos 10 millioner mennesker, der blev testet positive for coronavirus.