Hjem > Min mor

I denne uge fik min mor sine nye høreapparater.

Af: Pia Brændstrup - 11. december 2017 10:29 2933

I denne uge fik min mor sine nye høreapparater.

Det var hårdt tiltrængt, fordi hendes hørelse de sidste år er blevet meget dårligere. Det er 4 år, hun fik sine sidste apparater, og dem har hun faktisk aldrig brugt. De har bare ligget i hendes skuffe, fordi hun ikke kunne lide at gå med dem.

 

Problemet var, at de ikke passede ikke til hendes øregange, og det generede hende hver gang, hun havde dem på.
Derfor var vi enige, at hun skulle fortælle om sine erfaringer, FØR vi gik i gang med undersøgelserne, og at hun skulle stille krav til de høreapparater, hun skulle have denne gang. Hun skulle ikke bare automatisk nøjes med dem, hun kunne få gratis.

 

Formålet var jo, at hun skulle have hjælp til at høre, ellers var der jo ingen grund til at bruge tid på det.
Så vi bestilte en tid hos Din Hørespecialist, som giver rabat med Pensionistkortet, for at komme i gang med opgaven.
Min mor fik en systematisk gennemgang af sin hørelse, og en god forklaring på, hvordan hendes hørestuts var lige nu. Derefter fik hun så en grunddig gennemgang af sine muligheder. Hun kunne vælge mellem forskellige høreapparater og fik taget individuelt aftryk af sine øregange, så pasformen på den del, der skulle sidde i øret, ville blive rigtig god. Hun ville gerne have nogle meget små apparater, og en farve på den udvendige del som matchede hendes hår, så apparaterne næsten ikke kunne ses.

 
Vi gennemgik de forskellige muligheder for kvaliteter af høreapparater, hvad de kostede osv.

Min mor har kun sin folkepension, og hun var lidt nervøs over det med egenbetalingen, fordi der var stor forskel på prisen. Men vi startede med at tage udgangspunkt i hendes behov og valgte, at hun skulle prøve det par gratis i en måned for at se om de passede til hendes krav og behov.


I denne uge fik hun de nye høreapparater, og hun var så glad.

Hun opdagede, at behovet for brug af høreapparater faktisk er ligesom briller. Når de passer, er man bare nødt til at tage dem på.


Det med egenbetalingen på ca. 12.000 kr. var heller ikke så slemt, som hun havde frygtet.
Ud over det alm. tilskud, fik hun tilskud fra Danmark, Helbredskortet og Pensionistkortet. Da alt var gjort op, skulle hun betale ca. 4.000 kr. selv. Hun skulle betale 600 kr. med det samme, og resten kunne hun så betale rente- og gebyrfrit over 36 måneder. Det bliver en udgift på ca. 150 kr. om måneden, og den udgift er overkommelig for hende. Min mor endte med at spare ca. 1.000 kr. med sit Pensionistkort.

 

Allerede nu er hun så glad for de nye høreapparater, og hun bruger dem hver dag. Det gøre også mig glad, fordi det er blevet meget lettere at tale med hende, så jeg synes også, det var umagen værd.

Deals

Kommende events

Dagens Virksomhed