Hjem > Min Alder

Ved du det, du gerne vil vide om din mor og far - så jeres families historie kan gå videre til dine børn og børnebørn?

Af: Pia Brændstrup - 20. august 2018 10:57 683

Er der nogen, der husker jeres families historie, så den kan gå videre til dine børn og børnebørn?

 

Jeg havde børnebørn på besøg i weekenden – alene uden deres forældre.

Det er sjovt, som de snakke, man har med børnebørnene, giver stof til eftertanke og inspiration til at gøre noget andet, end det man plejer.


Min store barnebarn på 9 år opdagede for første gang mine Harry Potter bøger, som jeg læste for vores yngste datter for ca. 15 år siden. Han synes, det var spændende, at jeg havde bøgerne, fordi han kun havde set filmene.
Jeg sagde,til ham, at han gerne måtte låne bøgerne, hvis hans mor ville læse dem for ham.

Han fortalte, at hans mor var godt nok gået i gang med den første bog, men at de var kun kommet halvt igennem. Det mente han nok havde lidt lange udsigter, da han lige har fået en ny lillesøster. Måske derfor spurgte han, om jeg ville læse dem for ham. Det ville jeg selvfølgelig gerne.

Så nu har vi aftalt, at hvis alle giver lov, skal vi mødes hver anden søndag for at læse historie.

 

Da han var taget hjem igen, kom jeg til at tænke over, hvor vigtigt det er at få de små snakke med hinanden på tværs af generationerne.
Samtidig kom jeg til at tænke på, alt det jeg ved om min mor, som også risikerer at gå tabt sammen med hende, når der ikke længere er nogen til at huske det.

Jeg konkluderede derfor, at hun og jeg sammen måske skal i gang med at skrive hendes historie ned i en af de bøger ”fortæl mormor”, som hun har fået til jul af nogen af sine børnebørn for længe siden.

I virkeligheden snakker vi nok lidt for meget om, hvad vi godt kunne tænke os at gøre i stedet for at gøre noget ved, mens tid er.

 

Jeg giver hende i hvert fald chancen for, at vores næste projekt sammen kunne være, at jeg spørger og skriver hendes erindringer ned i bogen.
Og jeg glæder mig allerede.

Før i tiden havde vi billeder og fotoalbums - der blev også fortalt historier, når og da der ikke var noget tv, men nutiden risikerer at blive glemslens tid, hvis vi ikke bevarer vores familiers historier.

 

Hvad tænker du?  

Har du haft den snak med dine forældre eller børn om, hvad der er vigtigt at vide om familie for de generationer, der kommer efter nutiden?

 

Deals

Kommende events

Dagens Virksomhed