Hjem > Min Alder

Udfordringer skal vokse i takt med alderen

Af: Pia Brændstrup - 13. august 2018 09:50 824

Udfordringer skal vokse i takt med alderen

Jeg kan godt lige at udfordre mig selv for at komme ud af den trivialitet og tryghed, som, jeg synes, kommer snigende med alderen.

I vores alder er der mange, der pludselig oplever at svær sygdom opstår. Næsten hver dag bliver jeg mindet om, at man skal huske at bruge kroppen og holde den vedlige forhindre mulige sygdomme og de skavanker, som kan kommer af livstil, slitage og dårlig muskel vedligehold.

 

I går var jeg ude og padleboarde.
Det foregår på et surfbræt uden sejl, som man står på, mens man padler afsted med en åre.
En af mine veninder har et, og før sommerferien før sommerferien havde hun tilbudt mig en tur, som desværre blev aflyst. Jeg var skuffet og synes det var så ærgerligt, så jeg og en anden veninde bestilte en prøveundervisning på et hold med instruktører og det hele.
Det var bare sjovt og noget, de fleste kan klare. På trods af at min veninde er vandskræk synes hun også, det var rigtig sjovt.

 

Vi lånte alt udstyret.
Det var inkluderet i prisen - både surfbræt, våddragter og svømmeveste. Vi fik våddragterne på under store udfordringer, fordi vi startede med at vende dem forkert, men vi fik dem da på langt om længe ved fælles hjælp og meget grinen.

 

Havvandet var dejlig varmt.
Da vi skulle ombord på selve surfbrættet, skulle vi først på knæ og bagefter op og stå rigtigt på brættet.

Det var slet ikke svært, og der var både yngre og ældre kursister end jeg. Selve træningen styrker balancen, blodomløbet, især mavemusklerne og psyken.

 

Da vi var færdige efter 2½ time på vandet i støvregn, var der mulighed for en tur i sauna og udendørs varm spabad.

Det var sjovt - næsten som at lege igen, og vi mærkede hverken regnen eller at lufttemperaturen var ret kold, før vi kom op af havvandet og da tog vi et varmt brusebad.

 

På vej hjem var fornemmelsen træthed i kroppen, glæde og en dejlig følelse af at have været fysisk aktiv på en helt særlig måde på en ellers kedelig regnfuld søndag formiddag.

Deals

Kommende events

Dagens Virksomhed