Hjem > Min Alder

Passageren

Af: Pia Brændstrup - 6. august 2018 11:00 789

Jeg har været på kør-selv ferie gennem Europa med slutdestination i Sydfrankrig. Som min mand sagde da vi kørte: ”Hvorfor vil du ned i kulden når der nu er varmt i Danmark”, men for mig er der noget helt særligt ved at køre gennem Europa og se de mange forskellige steder. Vi kørte ført til Bloksbjerg og så de skønne tyske byer lige ved den gamle østtyske grænse. Derfra til Bodensee som grænser op til Østrig, Schweitz og Tyskland.  Så gik turen til Beaune i Bourgogne, til Avignon i Rhône og til sidst Cannes. Vejret var dejligt, men knap så varmt som i Danmark. Vi fik set en masse historiske steder, som jeg synes sætter hverdagen i perspektiv og fortæller os lidt om, hvor små vi i virkeligheden er.

Da jeg kom hjem, var jeg en tur rundt i Aarhus og kom forbi Musikhusets foyer, fordi der var musik i haven.


Her fandt jeg en udstilling og appetitvækker til Den Jyske Operas nyeste forestilling - ”Passageren”.

Jeg ser normalt ikke opera, men jeg skal love for, at den opera fangede min interesse. Den er lavet over en bog skrevet af den 94 årige nulevende jødiske Lisa, der møder sin SS-fangevogter fra koncentrationslejren Auschwitz på en skib, mens de begge krydser Atlanterhavet. Musikken er komponeret af Mieczyslaw Weinberg mistede selv hele sin familie under Holocaust. Det er samtidig en udstilling på Kvindemuseet i Aarhus.

Vi har desværre ikke kunnet skaffe rabat til forestillingen, men jeg vil alligevel forsøge at komme ind og se den.

 

Jeg synes, debatten er så relevant, fordi vi også i dag kæmper med og mod diskrimination.
Vi skal måske bare huske hinanden på, at grunden til vores trygge velfærdssamfund skyldes, at vi har kæmpet og stået sammen om det - både rig og fattig.
Vi har gennem de sidste mange århundrede kæmpet for vores ret til ligeværdighed, og for at vi alle sammen har så gode livsbetingelser, som vores velfærdsøkonomi giver os mulighed for.

Se mere her

Deals

Kommende events

Dagens Virksomhed