Hjem > Min Alder

På tur til USA - måske uden jetlag

Af: Pia Brændstrup - 23. oktober 2017 08:51 1444

På tur til USA - måske uden jetlag

 

I dag er en ganske særlig dag for mig. Jeg er på vej på besøg hos vores datter og svigersøn i Los Angeles i USA. Der er hedebølge derovre, så jeg har fundet sommertøjet frem igen.

I skrivende stund sidder jeg på bussen på vej mod lufthavnen i Kastrup. Flyturen med direkte fly tager 11 -12 timer!
Det er underligt at tænke på, at når busturen fra Aarhus til Kastrup lufthavn tager knap 4 timer, og når man samtidig skal møde ind 3 timer før afgang, så tager rejsen og indtjekning i Danmark næsten lige så lang tid, som flyrejsen til den anden side af jordkloden.

 

Jeg rejser alene, fordi min mand ikke havde overskud til at tage med. Det har betydet, at jeg har haft en del overvejelser, inden jeg besluttede mig for at tage afsted.  Det er ikke et spørgsmål om, jeg kan klare turen alene, men fordi der er mennesker herhjemme, som er afhængige af mig, som jeg bekymrer mig om, og tager hensyn til i hverdagen – heriblandt min mor.  

 

Vi har nemlig en aftale om, at hun skal skrive til mig hver dag.

Når man lever alene, kan man jo sagtens, komme ud for en hændelse, der betyder, at man har brug for hjælp. Når hun sender en besked dagligt, kan jeg nå at reagere, hvis jeg ikke hører noget.  Hun kan selvfølgelig sagtens skrive til mig, mens jeg er væk, men vejen er jo lidt længere, når der er en tidsforskel på 9 timer!

Jeg er tænkt at bruge tiden i LA lidt anderlederes, fordi jeg er alene afsted. Min plan er at kigge på de mennesker, jeg møder, og skrive om det på bloggen. Nu må vi se hvad der sker, for når jeg rejser, plejer der altid at ske en masse uforudsete ting, som giver oplevelsen helt andre dimensioner, end jeg på forhånd havde regnet med.

Jeg glæder mig også til, at jeg skal med min datter rundt for at få et lille indblik i hendes dagligdag. Hun og hendes mand bor i en 2 værelses lejlighed, så jeg har lejet en lille lejlighed på Airb&b. Samtidig har jeg lejet en lille bil, så jeg selv kan udforske området i og omkring LA.

Jeg har lyst til at fokusere på folk på min egen alder. Se hvad de laver, og hvilke tendenser er på vej. Det siges jo, at det der sker i USA, kommer til Danmark i løbet af det næste årti.

 

Men først vil jeg fokusere på jetlag.
Jeg har nemlig hørt, at det kan undgås, hvis man tilpasser sig døgnrytmen på forhånd og sørger for at drikke rigeligt med vand. Det betyder, at jeg sætter uret på LA-tid allerede ved flyafgang for at starte deres døgnrytme og drikke 4-5 flasker vand, inden vi letter.  Så det prøver jeg. Jeg skal nok skrive om, hvor dan det går.
Jeg skal flyve 13.40 og på det tidspunkt er klokken 04.40 I LA. Det betyder, at jeg skal i gang med at sove med det samme. Forhåbentlig får jeg på 4 timers søvn, hvis jeg er heldig.
Når jeg har været i USA, har jeg nemlig ofte haft jetlag i 2-3 dage begge veje, så jeg håber på det bedste.    

Deals

Kommende events

Dagens Virksomhed