Hjem > Min Alder

Jeg har været ved at få lavet testamente.

Af: Pia Brændstrup - 18. september 2017 09:33 1225

Igennem de år jeg har arbejdet med Pensionistkortet, har jeg været ude og holde masser af foredrag med forskellige advokater, som snakkede om testamenter.

 

Dødsfald i familien og blandt venner betød, at min mand og jeg blev enige om, at det skulle være nu.
Vi måtte i gang med at kigge på tingene!

 

Vi fandt en god advokat og fik snakket om, hvad vi synes, og hvordan vi gerne ville have, det skulle være, når vi ikke længere er her.


Det, der kom bag på mig ved denne snak, var, at vi i høj grad kom til at snakke om livet også.

Hvilke ønsker og drømme har vi? Hvor meget skal være tilbage, når vi ikke er her mere? Skal vi undvære noget for at spare op til børnene? Hvor længe regner vi med at være her endnu?

Hvilke tanker har du gjort dig?  har du gjort noget ved det?

 

Faktisk resulterede spørgsmålene i, at vi opdagede, at der var noget, vi gerne ville nå at eje, og noget, vi gerne vil prøve, før det bliver for sent.

 

Vi blev enige om, at vi vil spare op og bruge vores penge selv, i stedet for at spare op og give penge til børnene, så de kan gøre det, vi selv drømmer om - for vores penge.

 

En af de ting vi snakkede om var, at vi gerne vil have penge til at kunne købe hjælp i huset, haven og til personlig pleje, hvis det skulle blive nødvendigt for at få et godt liv senere i livet.
Vi vil gerne have, at der er noget tilovers til børnene, men vi blev enige om, at det var 2. prioritet. Vores eget liv var første prioritet.

 

Jeg ved, det kan være meget kontroversielt og tabubelagt.

 

Min mand fik en livstruende, kronisk sygdom for 14 år siden, hvor han måtte stoppe med at arbejde. Og selvom det var så tæt på dengang, blev det først nu, vi rigtigt fik taget hul på snakken. Det skete i forbindelse med en af vores nære venners alt for tidlige dødsfald.

Men det var rigtigt dejligt at få den snak, hvor vi fik vendt tanker og forventninger. Der har bare hele tiden været så mange forhindringer og følelser involveret.    

 

Jeg ved jo også fra mit professionelle liv, at den dag kommer, hvor vi gerne vil vide, hvad hinanden tænker, og at det kun er et spørgsmål om tid.

 

Så er det bare at håbe på, at jo bedre vi er forberedt, jo nemmere bliver processen.

Deals

Kommende events

Dagens Virksomhed