Hjem > Min Alder

Hvad rager det mig?

Af: Pia Brændstrup - 16. april 2018 10:19 904

Tusind tak for de mange hilsner til mit sølvbryllup.
Det var nu ikke derfor, jeg skrev om mit sølvbryllup i det seneste indlæg. Jeg fik også nogle hilsner med beskeden ” hvad rager det mig, at du har sølvbryllup”.

Faktisk skriver jeg alle mine indlæg for at sætte fokus på de ting, der kan påvirke os alle i hverdagen.
Min skrivestil er, at jeg har valgt at bruge mig selv og det, jeg oplever, som udgangspunkt for at tage et emne op.

I denne uge vil jeg snakke lidt om ” hvad rager det mig”.
Det er ikke et udtryk, jeg selv bruger. Men jeg har set, både på de sociale medier, i radio og på tv, at det er et udtryk, der bruges oftere og oftere.  

 

I serien Matador, på DR, er vi kommet til slutningen af krigen.
Jeg tror udtrykket, ”Hvad rager det mig?”, pludselig blev meget aktuelt dengang, fordi dem, der ikke havde spurgt sig selv om det gennem hele krigen, pludselig fik brug for at finde ud af, hvad krigen ragede dem.
Jeg synes godt, man kan drage en parallel til dengang, med alt det, der sker i verden i dag. Jeg oplever selv, at en del af problemet kan være, at man skriver på nettet, hvad man tænker i nuet. Eftertænksomheden er for manges vedkommende en dyd, der er forsvundet i måde, vi farer til tasterne, så snart vi opdager et eller andet, der påvirker os.

 

Medierne opfordrer os konstant til at komme med til tasterne.
Det gælder både ”Vild med dans”, ”X-factor”, indsamlinger og alt muligt andet. Måske skyldes det, at hvis vi bliver opdraget til at fare til tasterne, så glemmer vi at tænke over, om vi ønsker at bruge penge på at stemme, donere eller købe noget, som vi ellers måske ikke ville have brugt penge på.

Når man ser på, hvordan USA’s præsident skriver på Twitter, så snart han synes noget, og hvordan hele hans stab må trække i land bagefter. Så kan det måske bruges som et eksempel på, at det kan være en god idé at tænke sig om, før man taler ud gennem tasterne.      
Som man siger, er det svært at trække noget tilbage, der først er sagt.
Det gælder jo også det skrevne ord. Nogle gange er det den måde, krig starter på..

Dronningen har fødselsdag i dag, og det er første gang, siden hendes mand døde. Det er en svær dag at komme igennem, ligesom alle de andre mærkedage, der kommer hele det næste år. På Pensionist.dk ønsker hende tillykke og håber, at minderne og de gode sjove oplevelser vil står i stedet for sorgen over at have mistet i dag.


Hvad rager det så mig?
Jeg håber, at det giver anledning til lidt refleksion over dem, man selv kender, der har mistet og huske alle på, at det kan være en god idé at tænke på eller sende en hilsen, hver gang der er anledning til det.

En lille hilsen på sms, telefon, mail eller et besøg kan resultere i at et andet menneske får en god dag - og det er da ikke det værste, der kan ske.

Deals

Kommende events

Dagens Virksomhed