Hjem > Min Alder

”Aktivt liv - et liv for alle”

Af: Pia Brændstrup - 14. maj 2018 11:59 985

”Aktivt liv - et liv for alle”

 

I morgen skal jeg på rehabiliteringsmesse i Bella Centret i København.

Det er Skandinaviens førende messe, som viser de bedste og nyeste løsninger indenfor sundhedspleje og hjemmeboende, rehabilitering, handicaprelaterede hjælpemidler, serviceydelser og hospitals- og plejeudstyr.

Temaet i år er ”Aktivt liv - et liv for alle”
Jeg glæder mig til at se, om jeg kan finde nyheder, som virkelig er nyheder - eller det hele blot er en gentagelse af det, som mange af os ved og kender til i forvejen.

 

Træls at høre om det, vi helst ikke vil forholde os til

Jeg ved, mange synes, det er træls at høre om hjælpemidler og andre ting, der skal gøre livet lettere for dem, der har brug for hjælp.
Til gengæld ved jeg også, at mange af os, der er midt i 50’erne op til 70 årsalderen, har forældre, som lige pludselig får brug for hjælp.
Mange er slet ikke klar over, hvad der rammer, når vi gråhårede børn skal være dem, der tager ansvaret i forhold til vores forældre.

Mange af os føler nærmest lige, vi har sluppet ansvaret med børnene, og nu kommer forældrene så og skal have hjælp.

Forskellen på dengang, hvor vi havde børn, og nu er, at vores egne kræfter og vores eget overskud er blevet mindre.

 

Forskel på børn og de ældste

Da vi havde små børn, var vi også anderledes indstillet, måske især fordi vi satte børnenes behov foran vores egne.
I dag har vi så både børn, børnebørn, vores egne mål og ønsker med livet.
Og så kommer forældrenes behov, som er svære at sidde overhørig, men som kommer til at fylde, uanset om vi vil det eller ej.

Vi kommer til at kæmpe med en masse modsatrettede behov, følelser og en stor mængde uigennemskuelig offentlige tilbud, hvor vi selv skal være aktive i forhold til at gennemskue, hvad og hvordan man får hjælp til sine ældste i familien.  
Der bliver hele tiden skrevet blogindlæg og andre indlæg i nyhedsstrømmen, af frustrerede pårørende, som er ikke kan begribe, hvorfor de skal være så meget på, når deres ældste får brug for hjælp.

 

Vi kommer til at hjælpe vores ældste i fremtiden

Mange tror, at når man får bevilget hjemmehjælp, så er lykken gjort. Men de ældstes behov er utrolig individuelle og ændrer sig hele tiden. Samtidig øges besparelser på den service, de enkelte kommuner tilbyder hele tiden.

Derfor tror jeg, at fremtiden vil vise, at vi, som pårørende, skal være meget mere aktive og kommer til at tage del i plejen og omsorgen for vores ældste, som vi slet ikke har været vant til. Så det kan være hensigtsmæssigt at indstille sig på, hvad der kommer til at ske, før det rammer.


Fordi når det rammer, kan det slå meget hårdt, måske især fordi både følelserne og opgaverne kan synes helt uoverskuelige.    

Deals

Kommende events

Dagens Virksomhed