Hjem > Generelle Nyheder

Nu til byder Alzheimerforeningen juridisk rådgivning til demente.

Af: Pia Brændstrup - 26. oktober 2017 20:54 830

Nu tilbyder Alzheimerforeningen juridisk rådgivning.

 

Alzheimerforeningens Demenslinje har oprustet deres tilbud til demens ramte og deres pårørende. Allerede mens man er rask, er det en god idé at forholde sig til, hvad der skal ske, hvis man bliver ramt af sygdom, hvor man ikke længere kan tage vare på eller klare sig selv.
Det kan være svært at forholde sig til den slags problemer, mens man er sund og rask.

 

Forberedelse kommer for sent for mange.
Den dag, problemet så opstår, bliver mange ting uforholdsmæssigt svære, især fordi man ikke længere er i stand til at svare for sig vedr. sine egne ønsker og behov. Resultatet er at mange pårørende og sygdomsramte er fortvivlede, fordi det menneske, man holder af, ikke længere kan klare de krav, man hidtil har taget for givet. Mange ender derfor i en situation, hvor de ikke aner deres levende råd om, hvad de skal gøre for at løse det. Det kan f.eks. være spørgsmål som; ”Skal far på plejehjem?” og/eller ”Skal mor stadig have adgang til at bruge sine egne penge?”

 

Der er hjælp at hente hos Demenslinjen.
Det har Demenslinjen taget konsekvensen af. Fra den 26/10 2017 er Kirsten Dyrborg ansat som rådgiver i juridiske spørgsmål. Hun er uddannet socialformidler og har især stor viden inden for det juridiske via sit tidligere job i en kommune og som socialrådgiver i Rigshospitalets hukommelsesklinik.

 

Hvad kan man få hjælp til?
Det kan være mange spørgsmål, når man bliver ramt af demens og en del af dem kan være juridiske spørgsmål både vedr. fremtidsfuldmagter, plejetestamenter og værgemål.
Demenslinjens tilbud er indtil videre et tilbud om hjælp og vejledning 1 gang om ugen.

 

Demenslinien er åben alle hverdage mellem 9 og 15 på 5850 5850.


Kilde: Alzheimerforeningen

 

Deals

Kommende events

Dagens Virksomhed